ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ολλανδία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 28 Απριλίου

Μαρκ Ρούτε
AP

Η πληρότητα στα νοσοκομεία της Ολλανδίας και οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν δικαιολογούν καμία χαλάρωση ανέφερε ο πρωθυπουργός

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα πως τα περισσότερα μέτρα lockdown που βρίσκονται σε ισχύ για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, πρέπει να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 28 Απριλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Χάγη ο Ρούτε τόνισε πως τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε τέτοια μεγάλη πληρότητα και πως οι αριθμοί νέων κρουσμάτων είναι τόσο υψηλοί που δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε σημαντική χαλάρωση των μέτρων έως ότου περάσει το τρίτο κύμα μολύνσεων της Covid-19.

Τα τρέχοντα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων.

Υπό εξέταση από τον EMA το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εξετάζει τις αναφορές περί σπάνιων θρομβοεμβολών σε γυναίκες οι οποίες είχαν κάνει το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για την covid-19, αφού οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ συνέστησαν να ανασταλεί η χρήση του.

Σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο πρακτορείο Reuters, ο ΕΜΑ αναφέρει ότι επί του παρόντος «δεν είναι σαφές αν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ του εμβολιασμού» και αυτής της πάθησης.

Πρόσθεσε ότι θα κάνει περισσότερες ανακοινώσεις «αφού ολοκληρωθεί» η διαδικασία αξιολόγησης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η θετικότητα πέφτει η αισιοδοξία έρχεται - Τι θα γίνει με το Πάσχα και την εστίαση