ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί κατά Ντράγκι για «Sofagate»: Η Τουρκία δεν έβγαλε «Ντούτσε» ή «Φύρερ»

Μπαχτσελί
AP

Επίθεση κατά του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του τουρκικού εθνικιστικού ΜΗΡ, και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που ο Ντράγκι χρησιμοποίησε για τον Ερντογάν.  

Ο ακροδεξιός εταίρος του Τούρκου προέδρου δήλωσε πως η τουρκική ιστορία δεν έβγαλε ηγέτες όπως ο «Ντούτσε» και ο «Φύρερ», χαρακτηρίζοντας «άπειρο και ανίκανο» τον Ιταλό πρωθυπουργό. «Αυτοί που ψάχνουν δικτάτορες θα έπρεπε να κοιτάξουν στη δική τους ιστορία» είπε ο Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική του ομάδα την Τρίτη.

Ο ακροδεξιός Μπαχτσελί δεν έμεινε εκεί: Περιέγραψε τον Ντράγκι ως εν κρυπτώ θαυμαστή του Μπενίτο Μουσολίνι και είπε ότι «ευτυχώς δεν είχαμε ούτε Ντούτσε, ούτε Φύρερ, ούτε φαραώ, ούτε Φράνκο στην ιστορία μας, ούτε τα απομεινάρια των Ναζί ή των μελανοχίτωνων».

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Σαρλ Μισέλ και της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που είχε ως αποτέλεσμα το αποκαλούμενο «Sofagate», είπε πως οι συνομιλίες τους επισκιάστηκαν εξαιτίας μιας «ψεύτικης» κρίσης πρωτοκόλλου η οποία, όπως ισχυρίστηκε, προέκυψε από έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Η χώρα μας κατηγορήθηκε άδικα» υποστήριξε ο γνωστός για τις εμπρηστικές και παραληρηματικές του δηλώσεις εταίρος του Ερντογάν, προσθέτοντας πως η Τουρκία ξέρει όλους τους κανόνες των πρωτοκόλλων και πότε πρέπει να εφαρμόζονται.

Με πληροφορίες από Hurriyet Daily News

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Η επιδημία δεν έχει «κοπάσει» - Τι είπε για το Πάσχα