ΚΟΣΜΟΣ

«Παγώνει» το Βέλγιο τους εμβολιασμούς με Johnson & Johnson - Περιμένει απόφαση του ΕΜΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson
AP

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι το Βέλγιο θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με τις 36.000 δόσεις Johnson & Johnson που παρέλαβε, η συνεπικεφαλής της task force για τον εμβολιασμό Σαμπίν Στορντέρ ανακοίνωσε ότι δε θα προχωρήσει η χρήση τους προς το παρόν.

Τα εμβόλια θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρξει απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναφέρει η "Libre".

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «αποφάσισε να καθυστερήσει τη διάθεση» του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της Covid-19 στην Ευρώπη μετά την απόφαση των αμερικανικών υγειονομικών αρχών να συστήσουν «αναστολή» της χρήσης του στις ΗΠΑ.

Οι κύριες ομοσπονδιακές υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας θέλουν να διερευνήσουν έξι περιπτώσεις ατόμων που εμφάνισαν σοβαρά περιστατικά θρόμβων αίματος μετά τη λήψη του εμβολίου και συνιστούν την αναστολή των εμβολιασμών εν αναμονή των συμπερασμάτων.

Η Johnson & Johnson «εξετάζει αυτά τα περιστατικά μαζί με τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές», ανακοίνωσε ο όμιλος σε μήνυμα που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακοτρείο, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος της αναβολής της διάθεσης στην Ευρώπη.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», υπογράμμισε η Johnson & Johnson, υπενθυμίζοντας ότι περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid έχουν ήδη χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την έγκρισή του για επείγουσα χρήση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Αυτό «αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των δόσεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Τζεφ Ζάιεντς, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την υλοποίηση του σχεδίου καταπολέμησης της Covid-19, τονίζοντας ότι η αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα αυτό δεν θα έχει «σημαντικό αντίκτυπο» στην αμερικανική εκστρατεία εμβολιασμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η θετικότητα πέφτει η αισιοδοξία έρχεται - Τι θα γίνει με το Πάσχα και την εστίαση