ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Ρωσία: Άνοιξε σχολή pole dancing…για Μουσουλμάνες δίπλα σε τέμενος

Σάλος στη Ρωσία: Άνοιξε σχολή pole dancing…για Μουσουλμάνες δίπλα σε τέμενος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πόλη Καζάν της Ρωσίας η πρώτη σχολή χορού pole dancing για Μουσουλμάνες η οποία μάλιστα έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον τοπικό ιμάμη. Τοπικές γυναικείες οργανώσεις ωστόσο διαμαρτύρονται έντονα για τη νέα πρωτοβουλία που δε συνάδει με τις αρχές του Ισλάμ οπως λένε.

Η σχολή pole dancing για τις Μουσουλμάνες του Καζάν έχει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας. Τα παράθυρα είναι πάντα κλειστά, απαγορεύεται ρητά η βιντεοσκόπηση και η παρουσία ανδρών και δεν ακούγονται τραγούδια βλάσφημα και προσβλητικά για το Ισλάμ, σύμφωνα με το Russia Today

Παρ’όλα αυτά η τοπική κοινότητα έχει θορυβηθεί. Το Καζάν είναι η πρωτεύουσα του Ταταρστάν, μία περιοχή 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας όπου οι Μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tatarstan 24, η ιδιοκτήτριά της σχολής, Λεϊσάν Νταουλέτοβα είπε ότι πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση επειδή υπήρχε κενό στην αγορά σε τέτοιες σχολές, αλλά και γιατί η ίδια κάθε φορά που πήγαινε σε ένα στούντιο ένιωθε άβολα με τους άνδρες που κυκλοφορούσαν στο κτίριο.


«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ήθελα να δημιουργήσω άνετες συνθήκες για τις Μουσουλμάνες ώστε να μπορούν να ασκούνται μακριά από τα αδιάκριτα μάτια», εξήγησε, προσθέτοντας ότι…οι περισσότερες μαθητριές της θέλουν να εξασκηθούν για να εντυπωσιάσουν τους συζύγους τους.


Το στούντιο βρίσκεται απέναντι από ένα τζαμί και έχει λάβει την έγκριση του τοπικού ιμάμη, ο οποίος λέει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο μία Μουσουλμάνα δεν μπορεί να ασχοληθεί...με το pole dancing «Είπαν ότι θέλουν να δείξουν το χορό στους συζύγους τους ώστε να μην κοιτάζουν άλλες γυναίκες. Και είπαμε, φυσικά, αυτό είναι δυνατό. Κάτι τέτοιο δεν έρχεται σε αντίθεση με το Ισλάμ».


Η συγκεκριμένη ιδέα, ωστόσο εξόργισε τα πιο συντηρητικά μέλη της κοινωνίας. Η Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών Ρωσίας και Ταταρστάν, μια τοπική οργάνωση καταδίκασε το άνοιγμα της σχολής. Η επικεφαλής της, Ναίλια Ζιγκανσίνα είπε οτι δεν υπάρχει λόγος να «στριφογυρίζει» μια γυναίκα και ότι ένας σύζυγος πρέπει να αγαπά την ψυχή της.


«Δεν υπάρχουν προβλήματα τεκνοποίησης στις μουσουλμανικές οικογένειες. Όλες έχουν πολλά παιδιά, πέντε, οκτώ, δέκα παιδιά» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Moscow Talks.Δεν υπάρχει ανάγκη να διδάσκονται οι Μουσουλμάνες άλλες τέχνες και να το αποκαλούμε αθλητισμό» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» τα δρομολόγια του δημοσιογράφου - «Ανοίγουν» κινητό και λάπτοπ