ΚΟΣΜΟΣ

Salt Bae: Μπλεξίματα με το νόμο - Μήνυση 5 εκατ. δολαρίων στον διάσημο σεφ

Νουσρέτ Γκιοκτσέ
AP

Μήνυση 5 εκατ. δολαρίων στον Salt Bae - Ο καλλιτέχνης, ο πίνακας και οι καταγγελίες

Ο Nusr-et Gokce, γνωστός και ως Salt Bae, είναι ένας Τούρκος σεφ που είχε γίνει viral στο διαδίκτυο λόγω του... τρόπου με τον οποίο αλατίζει το κρέας που μαγειρεύει.

Μάλιστα, φαίνεται πως ο γνωστός σεφ Salt Bae έχει μπλεξίματα με το νόμο καθώς κατατέθηκε εναντίον του αγωγή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως μεταδίδει η New York Post.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάγειρας κατηγορείται σύμφωνα με το δημοσίευμα για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων από έναν καλλιτέχνη από το Μπρούκλιν, τονWilliam Hicks. Όπως αναφέρει ο μηνυτής, ο τουρκικής καταγωγής Salt Bae χρησιμοποίησε το έργο του «χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει από αυτόν την απαιτούμενη άδεια».

Ο Hicks διατείνεται ότι αυτός και ο συνάδελφός του, Joseph Iurato, προσελήφθησαν από τον σεφ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να φτιάξουν μια τοιχογραφία του Salt Bae με τη χαρακτηριστική κίνησή του όταν αλάτιζε το κρέας.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Μανχάταν και αναφέρει ότι ενώ το έργο δημιουργήθηκε σε μαγαζί του σεφ στο Μαϊάμι, άλλες τοιχογραφίες είναι ίδιες και αντιγράφηκαν σε άλλα εστιατόρια που διατηρεί ο γνωστός σεφ στον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Μύκονος.
Μάλιστα, ο Hicks τονίζει πως το έργο τέχνης αντιγράφεται και χρησιμοποιείται σε μενού, αντισηπτικά μαντηλάκια, τσάντες και άλλα χωρίς εξουσιοδότηση από τους δημιουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μηνυτής φέρεται να είχε στείλει εξώδικη προειδοποίηση τον Απρίλιο του 2020 ώστε να πάψουν την αντιγραφή του συγκεκριμένου έργου τέχνης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αποκάλυψη - «Σε ένα μήνα θα κατέθετε για πολύκροτη υπόθεση»