ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ακυρώθηκε η ανάπτυξη δύο αμερικάνικων πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

USS Truxtun
AP Photo

Οι ΗΠΑ ακύρωσαν την ανάπτυξη δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν το βράδυ της Τετάρτης (14/4) τουρκικές διπλωματικές πηγές, εν μέσω ανησυχιών για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως η Ουάσινγκτον θα στείλει δύο πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, μια κίνηση που η Μόσχα πρόκληση, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από τη Ρωσία και την Κριμαία, λέγοντας ότι ο κίνδυνος ενός συμβάντος είναι πολύ μεγάλος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την απόφαση ακύρωσης της αποστολής των πλοίων, ανέφεραν οι πηγές, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις για τους λόγους της απόφασης αυτής.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η προγραμματισμένη για σήμερα διέλευση ενός πρώτου αμερικανικού πλοίου από τα Στενά του Βοσπόρου για να πλεύσει στη Μαύρη Θάλασσα δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επικαλείται άλλους Τούρκους αξιωματούχους, η ανάπτυξη που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη ακυρώθηκε και η Άγκυρα δεν έχει ενημερωθεί για πιθανή αναβολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Οι δράστες διέφυγαν μετά την εκτέλεση