ΚΟΣΜΟΣ

Σοφία-Εδουάρδος: Οι νέοι «Μέγκαν και Χάρι» του Μπάκιγχαμ - Ποιο είναι το ζεύγος που «αναβαθμίζεται»

Σοφία-Εδουάρδος: Οι νέοι «Μέγκαν και Χάρι» του Μπάκιγχαμ - Ποιο είναι το ζεύγος που «αναβαθμίζεται»
Ο πρίγκιπας Εδουάρδος (αριστερά), η κορη του Λουίζα (κέντρο) και η σύζυγός του Σοφία (δεξιά)

Ο «βενιαμίν» της Βασίλισσας Ελισσάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου, Εδουάρδος, Κόμης του Ουέσσεξ και η σύζυγός του Σοφία είναι τα νέα πολυσυζητημένα πρόσωπα της βρετανικής μοναρχίας. Αθόρυβοι και διακριτικοί ετοιμάζονται να αναλάβουν διευρυμένα καθήκοντα μετά το «διαζύγιο» Μέγκαν-Χάρι με το παλάτι.

Σε μία περίοδο έντονων ανακατατάξεων για το παλάτι -μετά το θάνατο του Πρίγκιπα Φιλίππου και την απόσυρση Μέγκαν και Χάρι από τα βασιλικά καθήκοντα-ένα ζεύγος που μέχρι σήμερα διατηρούσε χαμηλό προφίλ βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο. Και αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο, όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος, που ασχολείται με την επόμενη ημέρα στη βρετανική μοναρχία.

Η δούκισσα του Ουέσεξ Σοφία είναι η αγαπημένη νύφη της βασίλισσας Ελισάβετ και ανέλαβε μάλιστα να την παρηγορήσει και να της κρατήσει συντροφιά μετά το «τέλος» του συζύγου της. Αμέσως μετά τον θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου, ήταν η γυναίκα που επισκέπτονταν πιο τακτικά από όλους το Ουίνδσορ και το πρόσωπό της άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές οθόνες και φωτογραφίες εφημερίδων.

Με τη βοήθειά της το κοινό έμαθε πώς διαχειρίστηκε τη θλίψη της η βασιλική οικογένεια. Η 56χρονη δούκισσα μίλησε στα μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψε πώς η βασίλισσα αντιμετώπισε το τελος του 99χρονου δούκα όπως επίσης και οτι εκείνος έφυγε ειρηνικά. Ήταν εκείνη που με τις ευλογίες της βασίλισσας κυκλοφόρησε, την παραμονή της κηδείας, την ιδιωτική φωτογραφία της Ελισάβετ με το Φίλιππο στο κτήμα Μπαλμόραλ.

Όλα τα παραπάνω φανερώνουν την υψηλή εκτίμηση που τρέφει για την ίδια αλλά και το μικρότερο γιό της Εδουάρδο η βασίλισσα Ελισάβετ. Δείχνουν επίσης όπως σημειώνει η εφημερίδα Guardian ότι οι Ουέσσεξ θα αναλάβουν νέα καθήκοντα μετά την αποχώρηση Μέγκαν Χάρι

«Ο Χάρι και ο Μέγκαν θα αποτελούσαν βασικό μέρος του γενικού σχεδίου για τη…χαλάρωση της μοναρχίας επί των ημερών του Καρόλου. Η απόσυρσή τους δημιουργεί τεράστια προβλήματα », λέει ο Τζο Λίτλ, διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Majesty.

Οι Ουέσσεξ θα αναπληρώσουν...το κενό που αφήνουν η Μέγκαν και ο Χάρι


Η Σοφία και ο Εδουάρδος ειναι χαμηλών τόνων, ακολουθούν πιστά το πρωτόκολλο και δεν προκάλεσαν ποτέ μέχρι σήμερα προβλήματα και σκάνδαλα.

Το ζεύγος βέβαια είχε τις «περίεργες» στιγμές του. Όπως όταν η Σοφία η οποία διηύθυνε τότε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων «συνελήφθη» από τις ταμπλόιντ να μιλάει απαξιωτικά για τους πολιτικούς, αλλά και όταν ο Εδουάρδος επικρίθηκε για την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής που είχε.

Όλα αυτά όμως συνέβησαν πριν από 20 χρόνια. «Έκαναν λάθη. Ο καθένας μπορεί να πέσει σε παγίδες, συνέχισαν ωστόσο να κάνουν τη δουλειά χωρίς μάλιστα να το διατυμπανίζουν» λέει η συγγραφέας βιβλίων για τη βασιλική οικογένεια Πένι Τζούνορ.

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει «έλλειψη γαλαζοαίματων» για να καλύψουν τον αυξανόμενο αριθμού δεσμεύσεων και καθηκόντων και κανείς δεν θα εκπλαγεί αν ζητηθεί από τη Σοφία να αναλάβει άμεσα επίσημο, αναβαθμισμένο ρόλο. Από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μόνο επτά «εργάζονται με πλήρη απασχόληση»: ο Κάρολος, η Καμίλα, η Άννα, ο Εδουάρδος, η Σοφία, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ.


Η εμπειρία που έχει η Σοφία στις δημόσιες σχέσεις σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά θέματα του παλατιού και είναι άνετη με τις κάμερες. Επίσης ειναι μέρος της βασιλικής οικογένειας απο τα μέσα της δεκαετίας του '90, συνεπώς είναι πολύ πιο έμπειρη από την Κέιτ Μίντλετον.


Ο Εδουάρδος είναι το μόνο από τα παιδιά της βασίλισσας που δεν έχει πάρει διαζύγιο. Το στιγμιότυπο του ζεύγους Ουέσσεξ με τα δύο παιδιά τους στην κηδεία του Φίλιππου επανέφερε μία εικόνα που η «πληγωμένη» από τα σκάνδαλα μοναρχία είχε μεγάλη ανάγκη, να εμφανιστεί ως μία πρότυπη, ενωμένη οικογένεια, λένε ειδικοί στην εφημερίδα Guardian.

Ο «βίος και η πολιτεία» των Ουέσσεξ

Ο Εδουάρδος, το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά που απέκτησαν η Ελισάβετ και ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Σοφία Ελένη Ρις-Τζόουνς η οποία πήρε τον τίτλο της κόμισσας του Ουέσσεξ. Η βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι την ξεχωρίζει από παιδιά, νύφες, εγγόνια και δισέγγονα καθώς όλα αυτά τα χρόνια με τη διακριτική της παρουσία κατάφερε να γίνει η αγαπημένη της νύφη.


Ήταν η Ελισάβετ που της έκανε εντατικά μαθήματα…στιλ ώστε να μπει με το δεξί στο παλάτι και τα καθήκοντά της. Στις κοινές τους φωτογραφίες η βασίλισσα είναι χαμογελαστή, ενώ ο φωτογραφικός φακός την έχει «συλλάβει» αρκετές φορές να της φτιάχνει το καπέλο.

Η Σοφία γεννήθηκε στην Οξφόρδη στις 20 Ιανουαρίου 1965. Είναι το δεύτερο παιδί του συνταξιούχου πωλητή ελαστικών Κρίστοφερ Ρις-Τζόουνς και της Μαίρης Ο’Σάλιβαν. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Ντέιβιντ.


Η Σοφία και ο πρίγκιπας Εδουάρδος γνωρίστηκαν το 1987, μέσω μιας κοινής φίλης. Το 1993 συναντήθηκαν ξανά και τότε ξεκίνησε η σχέση τους. Στις 6 Ιανουαρίου 1999 ανακοινώθηκαν επισήμως οι αρραβώνες τους και στις 19 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

'Εχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Λουίζα λαίδη του Ουίνδσορ και τον Ιάκωβο υποκόμη του Σέβερν. Η 17χρονη εγγονή του πρίγκιπα Φίλιππου Λουίζ ειναι μάλιστα εκείνη που θα κληρονομήσει την άμαξα και τα αγαπημένα του πόνυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοπάρτι: Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά dj και διοργανωτές – Σαρώνουν τα social media