ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Φρικτός θάνατος 40χρονου - Έπεσε νεκρός από επίθεση αρκούδας

Αρκούδα
PIXABAY

Ένας 40χρονος ξεναγός στη Μοντάνα των ΗΠΑ βρήκε φρικτό θάνατο μετά από επίθεση αρκούδας, έξω από το εθνικό πάρκο Yellowstone.

Σύμφωνα με το nbcnews, η αρκούδα κατά πάσα πιθανότητα προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη λεία της.

Ο 40χρονος Charles Mock ψάρευε μόνος του σε ποτάμι της δασικής περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σερίφη της κομητείας Γκάλατιν.

Από την επίθεση, ο Mock υπέστη σοβαρά τραύματα στο κρανίο και το πρόσωπο, ωστόσο κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και εντοπίστηκε ζωντανός από τους διασώστες μετά από 50 λεπτά αναζήτησης. Ωστόσο, υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά την επίθεση.

Ο Mock ήταν ξεναγός στο Backcountry Adventure και αγαπημένος οδηγός για τους επισκέπτες του Yellowstone.

Στα ρούχα του βρέθηκαν κατάλοιπα από ειδικό απωθητικό για αρκούδες, αλλά οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό ήταν σε θέση να το χρησιμοποιήσει την ώρα της επίθεσης. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν το ζώο και η αρκούδα έπεσε νεκρή, περίπου 20 μέτρα από το σημείο που πυροβολήθηκε.

Συνολικά, η περιοχή Yellowstone της Μοντάνα, του Αϊντάχο και του Ουαϊόμινγκ φιλοξενεί περισσότερες από 700 αρκούδες. Οι θανατηφόρες επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σχετικά σπάνιες αλλά έχουν αυξηθεί καθώς ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων αυξάνεται και περισσότεροι άνθρωποι μετακινούνται σε αγροτικές περιοχές κοντά στο βιότοπο των ζώων. Από το 2010 έως σήμερα, αρκούδες στην περιοχή του Yellowstone έχουν σκοτώσει οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου του 40χρονου οδηγού. Τρεις εξ αυτών εξέπνευσαν μέσα στο πάρκο.

Η προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση είχε σημειωθεί το 2018, όταν ένας οδηγός και ο πελάτης του δέχτηκαν επίθεση στο Ουαϊόμινγκ και ο οδηγός σκοτώθηκε. Οι αρκούδες Grizzlies προστατεύονται από τις ομοσπονδιακές αρχές, καθώς βρίσκονται στα απειλούμενα είδη από το 1975.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021 - Ιερά Σύνοδος: Ανοιχτοί οι ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα – Τι ώρα θα κάνουμε Ανάσταση