ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος κατασκόπων»: Η Ρωσία απελαύνει δύο Βούλγαρους διπλωμάτες

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών
AP

Η Ρωσία ανακήρυξε δύο Βούλγαρους διπλωμάτες «persona non grata» την Τρίτη, και διέταξε να φύγουν από τη χώρα, μετά την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από πλευράς της Σόφιας τον προηγούμενο μήνα λόγω υποψιών για κατασκοπεία.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά την απέλαση διπλωματών από τις ΗΠΑ, την Τσεχία και την Πολωνία, σε έναν καταιγισμό τέτοιων ενεργειών μέσα στις τελευταίες ημέρες, κατόπιν ανάλογων ενεργειών σε βάρος Ρώσων διπλωματών- στο πλαίσιο περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων της χώρας με τη Δύση.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε την Τρίτη πως η Ρωσία δεν ευθύνεται για την κλιμάκωση των εντάσεων και πρόσθεσε ότι οι ξένες χώρες θα έπρεπε να απέχουν από τη «μαζική αντιρωσική ψύχωση».

Η Βουλγαρία έδιωξε τους Ρώσους διπλωμάτες τον Μάρτιο, αφού εισαγγελείς κατηγόρησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ενεργά και πρώην στελέχη των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπέδειξε δύο εργαζομένους στη βουλγαρική πρεσβεία στη Μόσχα και ανακοίνωσε ότι διέταξε να εγκαταλείψουν τη ρωσική επικράτεια εντός 72 ωρών.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως οι διπλωμάτες του ανακηρύχθηκαν «persona non grata» και ότι η ενέργεια αυτή ήταν ευθεία απάντηση στην απέλαση Ρώσων διπλωματών τον Μάρτιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες