ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια για τους δολοφόνους του αγοριού «μάγου»

Ισόβια για τους δολοφόνους του αγοριού «μάγου»

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένα ζευγάρι για τη δολοφονία του μικρού αδελφού της γυναίκας στη Βρετανία, για τον οποίο νόμιζαν ότι είναι μάγος.

Το 2010, το ζευγάρι υπέβαλε σε βασανιστήρια και στη συνέχεια έπνιξε τον 15χρονο Κρίστι, τον αδελφό της Μαγκαλί Μπαμού. Το παιδί, που κατοικούσε στο Παρίσι με τους γονείς του, είχε πάει στο Λονδίνο μαζί με άλλα τέσσερα αδέλφια του, ηλικίας από 11 έως 22 ετών, για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο σύντροφός της, Έρικ Μπικούμπι, κατηγόρησε τον Κρίστι και τις δύο αδελφές του ότι «ασκούσαν μαγεία» και επηρέαζαν το παιδί που είχε αποκτήσει με την Μαγκαλί. Τα τρία παιδιά ξυλοκοπούνταν και δεν τους έδιναν να φάνε ή να πιουν, ούτε τους επέτρεπαν να κοιμηθούν. Μολονότι τηλεφώνησαν πολλές φορές στους γονείς τους στο Παρίσι και τους ενημέρωσαν, εκείνοι δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Κρίστι έγινε σύντομα ο βασικός στόχος του ζεύγους και όλα τα αδέλφια υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν στο βασανισμό του, υπό την απειλή ότι θα πάθαιναν τα ίδια. Τον χτυπούσαν με ξύλα, σιδερόβεργες, σφυριά και ψαλίδια, τόσο που στο τέλος παρακαλούσε να τον αφήσουν να πεθάνει. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Μπικουμπί ανάγκασε τον 15χρονο να μπει στη μπανιέρα και τη γέμισε με νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Όταν βρέθηκε το άψυχο κορμί του οι ιατροδικαστές μέτρησαν σε αυτό 130 πληγές.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου, ο 28χρονος Μπικούμπι θα εκτίσει τουλάχιστον 30 χρόνια στη φυλακή ενώ η 29χρονη Μπαμού θα έχει δικαίωμα αναστολής της ποινής μετά από 25 χρόνια. Ο Μπικούμπι είναι Βρετανός και η Μπαμού Γαλλίδα, όμως και οι δύο κατάγονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.