ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά η ινδική παραλλαγή του κορονοϊού

Βέλγιο κορονοϊός
ASSOCIATED PRESS

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής αυτής, γνωστής ως B.1.617.

Η «ινδική» παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βέλγιο, ανάμεσα σε μια ομάδα φοιτητών που έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία στη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ, έγινε σήμερα γνωστό από μια επίσημη πηγή στις Βρυξέλλες.

Ο Πέδρο Φασόν, επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης και Βέλγους εμπειρογνώμονες.

Συνολικά 20 Ινδοί φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτή την νέα παραλλαγή του ιού και τέθηκαν σε καραντίνα, 11 από αυτούς στην φλαμανδική πόλη Άαλστ και 9 στην Λουβέν όπου έφτασαν στα μέσα Απριλίου για ένα εκπαιδευτικό νοσηλευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, ήταν θύματα μιας «υπερ-μετάδοσης», ίσως εντός της ομάδας τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με λεωφορείο που τους μετέφερε από την περιοχή του Παρισιού στο Βέλγιο.

«Αυτοί οι μαθητές τέθηκαν σε απομόνωση μετά την άφιξή τους. Είκοσι από τους 43 φοιτητές μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί με την ‘ινδική’ παραλλαγή», έγραψε στο Twitter ο μικροβιολόγος Εμανουέλ Αντρέ από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν.

Ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ, ένας άλλος διακεκριμένος Βέλγος εμπειρογνώμονας στην υγειονομική κρίση, είπε σε φλαμανδικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η ομάδα των φοιτητών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού στις 12 Απριλίου και ότι πέντε ημέρες αργότερα αρκετοί μαθητές αρρώστησαν, με συμπτώματα του ιού.

Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς του Πανεπιστημίου της Λουβέν κατέστησαν δυνατή τη διάγνωση της ινδικής παραλλαγής, που έχει ήδη εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία προκαλεί ανησυχία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής αυτής, γνωστής ως B.1.617, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βρετανία και Γαλλία έχουν προσθέσει την Ινδία στις λίστες των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα στο χωριό: Μπλόκα σε διόδια και «ΕΡΓΑΝΗ» - Τσουχτερά τα πρόστιμα