ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές – Αλβανία: Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πλατεία – Σκηνές χάους στα Τίρανα – Προηγείται ο Ράμα

Εκλογές – Αλβανία: Αυτοκίνητο εισέβαλε σε πλατεία – Σκηνές χάους στα Τίρανα – Προηγείται ο Ράμα
Glomex

Με προβλήματα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στην Αλβανία, καθώς δεν έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια. Αυτοκίνητο εισέβαλε σε κεντρική πλατεία των Τιράνων και χρειάστηκε επέμβαση δεκάδων πολιτών για να σταματήσουν τον οδηγό. Καταγγελίες για προπηλακισμό ψηφοφόρων.

Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα έγιναν την Κυριακή (25.04) οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με 3,5 εκατ. πολίτες να καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες. Η διαδικασία είχε πολλά ευτράπελα, ένταση και επεισόδια ενώ υπάρχουν καταγγελίες για επιθέσεις ακόμα και με καρέκλες σε βάρος ψηφοφόρων σε διάφορα εκλογικά κέντρα της χώρας.

Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια, καταγράφηκε σε κεντρική πλατεία των Τιράνων όπως μετέδωσε το Mega. Ένα αυτοκίνητο βρέθηκε πάνω στην πλατεία, ενώ προηγουμένως είχε πέσει και πάνω σε άλλα οχήματα, με αρκετούς πολίτες να σπεύδουν να σταματήσουν το όχημα πριν «θερίσει» κόσμο.

Εν τέλει, μετά από πολλές και… ακραίες, όπως θα δείτε στο βίντεο, προσπάθειες το αυτοκίνητο σταμάτησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα exit polls δείχνουν πως το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας πιθανότατα κερδίζει και πάλι τις εκλογές. Το κόμμα του Έντι Ράμα λαμβάνει το 46,9% των ψήφων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε το Top Channel TV.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα αναμένεται να έρθει δεύτερο με 43,5% των ψήφων, ενώ το Κίνημα Σοσιαλιστικής Ένταξης προβλέπεται να είναι τρίτο με 6,9% των ψήφων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το «πλήγμα» Μπάιντεν σε Ερντογάν: Τι σημαίνει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων- Γιατί τώρα