ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος «παγιδεύτηκε» σε κινεζικό ριάλιτι: Το κοινό τον κράτησε μέσα για τρεις μήνες

Ριάλιτι
YouTube

Ένας Ρώσος ο οποίος μπήκε σε ριάλιτι - διαγωνισμό boyband στην κινεζική τηλεόραση χάρη σε μια απόφαση της στιγμής, μα μετά το μετάνιωσε, κατάφερε να «απελευθερωθεί», αφού όμως πρώτα έκανε όλο τον δρόμο προς τον τελικό.  

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, ο 27χρονος Βλαντισλάβ Ιβάνοφ από το Βλαδιβοστόκ, ο οποίος εργαζόταν ως part time μοντέλο, δούλευε για το Produce Camp 2021 ως μεταφραστής όταν οι παραγωγοί πρόσεξαν την εμφάνισή του και του πρότειναν να μπει ως διαγωνιζόμενος.

Όπως είπε ο Ιβάνοφ, τον είχαν ρωτήσει αν θα ήθελε να «δοκιμάσει μια καινούρια ζωή» και αυτός συμφώνησε, μα το μετάνιωσε γρήγορα. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να αποχωρήσει μόνος του χωρίς να παραβιάσει το συμβόλαιό του και να πληρώσει πρόστιμο, οπότε ζητούσε από τους τηλεθεατές να τον στείλουν στο σπίτι του, ενώ εσκεμμένα παρουσίαζε κακές επιδόσεις, ελπίζοντας πως θα έφευγε μέσω της ψήφου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο είναι κορεατικής προέλευσης, νεαροί performers εκπαιδεύονται και ανταγωνίζονται μεταξύ τους, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός 11μελούς διεθνούς boyband, το οποίο επιλέγεται από το κοινό. Ο Ιβάνοφ και οι άλλοι διαγωνιζόμενοι είχαν απομονωθεί σε κοιτώνες στο νησί Χαϊνάν, ενώ τους είχαν αφαιρεθεί τα τηλέφωνά τους.

Χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό όνομα Lelush, ο Ιβάνοφ έλεγε στους τηλεθεατές «μη με αγαπάτε, δεν θα δείτε αποτελέσματα» και επανειλημμένα ζήτησε να μην τον ψηφίζουν. Το πρώτο του τραγούδι ήταν ένα ρωσικό ραπ με «μισή καρδιά», αντίθετα με τα έντονα ποπ των ανταγωνιστών τους. «Σας παρακαλώ μην με κάνετε να πάω στους τελικούς, έχω κουραστεί» είπε σε ένα μεταγενέστερο επεισόδιο.

Παρόλα αυτά, παρέμεινε στο παιχνίδι για τρεις μήνες και 10 επεισόδια, συν συμπληρωματικό ψηφιακό περιεχόμενο. Όπως προκύπτει, διαμορφώθηκε ένας πυρήνας από φαν που συμπαθούσαν την «anti-celebrity» περσόνα του και τη γκρίνια του- ή ήταν απλά χαιρέκακοι.

Αφού έφτασε στον τελικό, ο Ιβάνοφ έφαγε ένα λεμόνι on camera, και είπε ότι ήλπιζε το κοινό να μην τον στηρίξει ξανά- τονίζοντας πως «δεν έκανε πλάκα».

Εν τέλει βρέθηκε εκτός στο τελευταίο επεισόδιο, και την επόμενη ημέρα έγραψε στο Weibo (το «κινεζικό Twitter») πως «επιτέλους φεύγω από τη δουλειά».

Ένα σχετικό με την αποχώρησή του hashtag εθεάθη πάνω από 180 εκατ. φορές και έγινε reposted πάνω από 59.000 φορές. Μεταξύ αυτών που σχολίασαν, ήταν και η ρωσική πρεσβεία, που του ευχήθηκε «καλή ξεκούραση».

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Ιβάνοφ βρήκε μπροστά του μεγάλο κοινό στο αεροδρόμιο του Πεκίνου καθώς έφευγε από τη χώρα- παρά τις φήμες πως θα παρέμενε για να κάνει καριέρα ως μοντέλο.

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποδεικνύουν το πόσο γνωστός έγινε από αυτή την ιστορία, εικάζοντας πως ενδεχομένως να ήταν «κόλπο» εξαρχής. Ωστόσο φίλος του είπε ότι πραγματικά δεν του αρέσει να βρίσκεται μπροστά στην κάμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν