ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τον Τζίμι Κάρτερ με αφορμή τις 100 ημέρες του στο Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τον Τζίμι Κάρτερ με αφορμή τις 100 ημέρες του στο Λευκό Οίκο

Ιστορική επίσκεψη στον Τζίμι Κάρτερ, τον γηραιότερο εν ζωή πρόεδρο των ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο Τζο Μπάιντεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών στο τιμόνι του Λευκού Οίκου.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Πέμπτη στην Τζόρτζια στον Τζίμι Κάρτερ, προκάτοχό του στον Λευκό Οίκο από το 1977 ως το 1981.

Με την ευκαιρία του ταξιδιού του σε αυτή την πολιτεία του αμερικανικού νότου όπου θα εμφανιστεί σε πολιτική συγκέντρωση για την 100ή ημέρα του στην προεδρία, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τηνπρώτη κυρία, τη σύζυγό του Τζιλ θα επισκεφθούν τον 39ο, που είναι επίσης Δημοκρατικός, στη μικρή πόλη Πλέινς, όπου ζει αφότου εγκατέλειψε την Ουάσινγκτον.

Ο Τζίμι Κάρτερ, 96 ετών πια, και η σύζυγός του Ρόζαλιν, 93 ετών, δεν ήταν σε θέση να παραβρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν την 20ή Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

O 96χρονος πρώην πρόεδρος και η 93χρονη πρώην πρώτη κυρία δεν μπόρεσαν να παραστούν στα εγκαίνια του Μπάιντεν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Και τα δύο ζευγάρια έχουν πλέον εμβολιαστεί και οι Κάρτερ έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται τακτικά στην ενορία της πόλης τους.

Ο Μπάιντεν ήταν νεαρός γερουσιαστής του Ντέλαγουερ και σύμμαχος του Κάρτερ κατά τη διάρκεια της θητείας του δεύτερου στον Λευκό Οίκο, από το 1977 έως το 1981.

Ο Κάρτερ είναι σήμερα ο γηραιότερος εν ζωή πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένα βήμα από την κατάργηση του SMS στο 13033 – Κρίσιμη συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας