ΚΟΣΜΟΣ

Πανικός σε αεροσκάφος της Air France

Πανικός σε αεροσκάφος της Air France

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στις Αζόρες ένα αεροσκάφος A340 της Air France, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Μπογκοτά.

Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 274 άνθρωποι, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της νήσου Τερθέρα, μετά την ενεργοποίηση συναγερμού πυρκαγιάς στο πιλοτήριο.

Σε ανακοίνωσή της, η Air France αναφέρεται σε «τεχνικό πρόβλημα», καθώς ο συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί «άκαιρα». Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν προκλήθηκε πανικός ανάμεσα στους επιβάτες.

Όμως, ένας επιβάτης, ο 24χρονος Νορβηγός Μόρτεν 'Αμοτ δήλωσε ότι στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών «καπνοί ήταν ορατοί» δια γυμνού οφθαλμού.

«Είδαμε ένα μέλος του πληρώματος να τρέχει με έναν πυροσβεστήρα ανά χείρας», δήλωσε στο νορβηγικό δίκτυο TV2.

Επίσης, ανέφερε ότι το μέλος του πληρώματος «έσπευσε στην περιοχή του WC του επιβατικού αεροσκάφους, από όπου αναδύονταν καπνοί». «Κάτι τέτοιο, κανένας δεν θέλει να το δει, όταν είναι στο αεροπλάνο», παρατήρησε.

Ένας ακόμη επιβάτης αμφισβητεί το ανακοινωθέν της εταιρείας. Ο Σουηδός επιβάτης Έντεν Βικτόρια 'Ερλαντσον, 26 ετών, στην ιστοσελίδα της σουηδικής εφημερίδας 'Expressen' κάνει λόγο για «πανικό των επιβατών» και προσθέτει: «Οι επιβάτες έκλαιγαν ή προσεύχονταν. Μέλη του πληρώματος κάθιδρα ακούγονταν να φωνασκούν. Ο πανικός ήταν απόλυτος. Διαμαρτύρομαι», που οι οδηγίες δίνονταν μόνον στα ισπανικά και στα γαλλικά, είπε.

Οι επιβάτες φιλοξενούνται σε τοπικό ξενοδοχείο και προσεχώς θα πετάξουν, με άλλο αεροπλάνο, για την κολομβιανή πρωτεύουσα.