ΚΟΣΜΟΣ

Τέρμα τα... μίνι στη Βουλή της Ινδονησίας

Τέρμα τα... μίνι στη Βουλή της Ινδονησίας

Σε περίοδο... τάξης και ηθικής θα περάσει το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας.

Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας εισηγήθηκε έναν κανονισμό βάσει του οποίου οι βουλευτίνες θα ντύνονται μόνον ευπρεπώς, αφού απαγορεύονται να φορούν κατά την άσκηση της θητείας τους φορέματα προκλητικά, όπως για παράδειγμα οι μίνι φούστες.

Ωστόσο, ο νέος κανονισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γυναικείων οργανώσεων, που δηλώνουν εξοργισμένες με το συγκεκριμένο μέτρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Μαρζούκι Αλίε υπεραμύνθηκε του κανονισμού, λέγοντας ότι «πρόσφατα καταγράφηκαν πολλές υποθέσεις βιασμού και άλλες αήθεις πράξεις κι αυτό διότι οι γυναίκες δεν φορούν κατάλληλη ενδυμασία».

«Οι γυναίκες που φέρουν ανάρμοστη ενδυμασία αναστατώνουν τους άνδρες, συνεπώς θα πρέπει αυτό να το σταματήσουμε. Ξέρετε δε πως είναι οι άνδρες: τα προκλητικά φορέματα τους κάνουν να νοιώθουν πράγματα», τόνισε.

«Πρόκληση στους βουλευτές» χαρακτήρισε τις μίνι φούστες και τα κοντά φορέματα ο επικεφαλής της επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου κ. Ρεφριζάλ, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας για την εφαρμογή του νέου κανονισμού.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δύο γυναίκες βουλευτές, που εργαζόταν προηγουμένως ως μοντέλα, υποστηρίζουν το σχέδιο.

Αντιθέτως, οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών δηλώνουν σκανδαλισμένες από την πρόθεση του νομοθετικού οργάνου και ζητούν να σταματήσουν να δαιμονοποιούνται οι γυναίκες θύματα βιασμού.

Να σημειωθεί ότι προ εξαμήνου, ο κυβερνήτης της Τζακάρτα Φάουζι 'Φόκε' Μπόουο είχε ξεσηκώσει σειρά διαμαρτυριών, υποστηρίζοντας ότι το κύμα από βιασμούς σε μικρά λεωφορεία της πρωτεύουσας οφείλεται στις μίνι φούστες που φορούσαν οι γυναίκες που έπεσαν θύματα των επιθέσεων και κάλεσε τις Ινδονήσιες να μη φορούν τέτοια φορέματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στη συνέχεια, έγιναν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι γυναίκες φώναζαν το σύνθημα «η μίνι φούστα μου είναι δικαίωμά μου».