ΚΟΣΜΟΣ

Tζιλ Μπάιντεν: Έκκληση στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ για «λίφτινγκ» στον Κήπο των Ρόδων

Tζιλ Μπάιντεν: Έκκληση στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ για «λίφτινγκ» στον Κήπο των Ρόδων

Χιλιάδες πολίτες ζητούν απο την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν να αναβιώσει την ατμόσφαιρα που είχε ο Κήπος των Ρόδων επί των ημερών της Τζάκι Κένεντι.

Χιλιάδες Αμερικανοι ζητούν από την πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζίλ Μπάιντεν να αποκαταστήσει την αίγλη του διάσημου Κήπου των Ρόδων στο Λευκό Οίκο. Είναι ο κήπος που χρησιμοποιείται συχνά από τους προέδρους των ΗΠΑ για να κάνουν ομιλίες και συγκεντρώσεις.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υπέγραψαν ένα ψήφισμα στο διαδίκτυο, καλώντας τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει τον κήπο του προεδρικού μεγάρου στην παλιά του δόξα.

Η πρώην πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ είχε αφαιρέσει πέρυσι μερικά δέντρα και τα πιο πολύχρωμα λουλούδια που εδιναν στον κήπο μία μοναδική πινελιά αλλαγές που σύμφωνα με τους υπογράφοντες θύμισαν τον «βαρετό εαυτό της».

Οι πρόεδροι χρησιμοποιούν συχνά τον κήπο για σημαντικά γεγονότα και συνεντεύξεις τύπου και ο Κήπος των Ρόδων κάνει συχνά το γύρο του κόσμου, μέσα από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Παρόλο που το έγγραφο αναφέρει ότι η κυρία Τραμπ είχε αφαιρέσει τις «κερασιές, ένα δώρο από την Ιαπωνία», τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι στην πραγματικότητα ήταν μηλιές και φυτεύτηκαν σε άλλο σημείο του κήπου.

Οι εμπνευστές του ψηφίσματος συνεχίζουν να παροτρύνουν την κυρία Μπάιντεν και τον Ντάγκλας Έμχοφ, το σύζυγο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις - να "αναλάβου αυτή την πρωτοβουλια" και να αποκαταστήσουν τον κήπο στον προηγούμενο σχεδιασμό της πρώην πρώτης κυρίας Τζάκι Κένεντι.

Η Κένεντι είχε κάνει μια μεγάλη ανακαίνιση του κήπου στη δεκαετία του 1960. «Η κληρονομιά της Τζάκι αφαιρέθηκε από τους Αμερικανούς και όλα όσα σήμαινε για εμάς η δυναστεία των Κένεντι» ανέφεραν.

Η κ. Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο έντονων επικρίσεων για τις αλλαγές και τις ανακαινίσεις που έκανε στον Κήπο των Ρόδων την ώρα που χώρα βρισκόταν στη δίνη της πανδημίας, θρηνώντας περισσότερους από 150 χιλιάδες ανθρώπους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.