ΚΟΣΜΟΣ

Vax Live: Mε Χάρι αλλά... χωρίς Μέγκαν η φιλανθρωπική συναυλία για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Vax Live: Mε Χάρι αλλά... χωρίς Μέγκαν η φιλανθρωπική συναυλία για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Ο πρίγκιπας Χάρι…άφησε την εγκυμονούσα  Μέγκαν Μάρκλ...στο σπίτι και έλαβε μέρος στη συναυλία «Vax Live» στο Λος Άντζελες στο πλευρό αστέρων όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σελένα Γκόμεζ και ο Μπεν Άφλεκ. Απαραίτητος όρος συμμετοχής στο σόου ευαισθητοποίησης ήταν να είναι όλοι  οι συμμετέχοντες πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο δούκας του Σάσεξ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στις ΗΠΑ, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου και την «εκρηκτική» συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Το φιλανθρωπικό σόου στο Στάδιο So-Fi του Λος Άντζελες μαγνητοσκοπήθηκε το βράδυ της Κυριακής και θα προβληθεί στις 8 Μαΐου σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, όπως και στο YouTube.

«Περάσατε τον περασμένο χρόνο δίνοντας θαρραλέα και ανιδιοτελή μάχη για να μας προστατεύσετε όλους. «Υπηρετήσατε και θυσιάσατε, θέσατε τον εαυτό σας σε κίνδυνο, και ενεργήσατε με γενναιότητα, γνωρίζοντας το κόστος. Σας χρωστάμε τεράστια ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε» », είπε απευθυνόμενος στους «εκατομμύρια ήρωες πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο».


Στην ομιλία του κάλεσε παράλληλα τους Αμερικανούς να κοιτάξουν πέρα από τον εαυτό τους με «ενσυναίσθηση και συμπόνοια». «Η σημερινή ημέρα είναι μια γιορτή για κάθε έναν από εσάς, τους εμβολιασμένους εργαζόμενους και τους εκατομμύρια ήρωες πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο», είπε ο ο 36χρονος Χάρι σε ένα κοινό που ζητωκραύγαζε.

Γιατί έλειπε απο την εκδήλωση η Μέγκαν Μαρκλ


Η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ απουσίασε ανεξήγητα από την εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγείλει ότι θα συμμετάσχει.

Η Μέγκαν που διανύει τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της, «άφησε» το Χάρι να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση και να προωθήσει το κοινό μήνυμα του ζεύγους, ενώ εκείνη έμεινε σπίτι, έγραψε η Daily Mail.

«Το εμβόλιο πρέπει να διανεμηθεί, σε όλους παντού. Δεν μπορούμε να επαναπαυθούμε ή να ανακάμψουμε πραγματικά μέχρι να υπάρξει δίκαιη κατανομή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η αποστολή που έχουμε μπροστά μας είναι μία και δεν μπορούμε να αποτύχουμε γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ απόψε».

Ο Χάρι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο δράμα της Ινδίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη τους στα εκατομμύρια των οικογενειών που δίνουν μάχη με την πανδημία και τόνισε ότι «όταν κάποιος υποφέρει, υποφέρουμε όλοι».

Ο Χάρι και η Μέγκαν, 39 ετών, είναι «πρεσβευτές» της πρωτοβουλίας Vax Live, που έχει «στοχο να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στα εμβολίων παγκοσμίως και να βοηθήσει να φθάσουν τα εμβολία κατά της COVID-19 σε όλους, παντού» - σύμφωνα με το Global Citizen.

Η «Vax Live, η συναυλία για να ενώσουμε ξανά τον κόσμο», προ-μαγνητοσκοπήθηκε, με κοινό γιατρούς και νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όλοι τους εμβολιασμένοι.

Παρέμβαση Μπάιντεν, Μακρόν και Τριντό στη φιλανθρωπική εκδήλωση

Εκτός από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ, παρέμβαση κάνουν επίσης οι ηγέτες της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του Καναδά Τζάστιν Τριντό, όπως αναφέρει η ΜΚΟ Global Citizen στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει να συγκεντρώσει χρήματα για τη χρηματοδότηση της αγοράς εμβολίων και να ζητήσει από τις κυβερνήσεις της G7, των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, να μοιραστούν τις υπεράριθμες δόσεις με τους λιγότερο τυχερούς. Η μη κυβερνητική οργάνωση ελπίζει, επιπλέον, ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες θα προτείνουν «εμβόλια στην τιμή κόστους».

H Τζένιφερ Λόπεζ έκλεψε μεταξύ άλλων την παράσταση με την εκρηκτική της παρουσία στο σόου. Συγκινητικό παρών δίπλα της στη σκηνή έδωσε η μητέρα της, Γουαδαλούπε Ροντρίγκεζ.


Η συναυλία Vax Live είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο So-Fi, το οποίο άνοιξε εν μέσω της πανδημίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 70.000 ατόμων, αλλά δεν ήταν σαφές πόσα άτομα είχαν προγραμματιστεί να παρακολουθήσουν την συναυλία.

Πηγή: Daily Mail

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μάσκες μέχρι μέσα Σεπτέμβρη εκτός και αν…