ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Ο λόγος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αποχωρίζεται τη μάσκα παρά τις νέες οδηγίες των ειδικών

Μπάιντεν: Ο λόγος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αποχωρίζεται τη μάσκα παρά τις νέες οδηγίες των ειδικών

Οι ειδικοί κάλεσαν πρόσφατα τους εμβολιασμένους Αμερικανούς να βγάλουν τη μάσκα τους σε εξωτερικούς χώρους, ο Τζο Μπαίντεν ωστόσο εμφανίστηκε έκτοτε αρκετές φορές με την προστατευτική του μάσκα. Στενή του συνεργάτης έδωσε μία εντελώς...απροσδόκητη εξήγηση.

Πριν από λίγες ημέρες το αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων (CDC) εξέδωσε νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τις νέες συστάσεις λοιπόν, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να μη χρησιμοποιούν μάσκα σε εξωτερικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και η πεζοπορία, αλλά θα πρέπει να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε δημόσιους χώρους όπου αυτό απαιτείται.


Τότε γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζεται διαρκώς με προστατευτική μάσκα; Κορυφαία σύμβουλος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Τζο Μπάιντεν εξακολουθεί να φοράει μάσκα κυρίως…από συνήθεια, παρόλο που οι ειδικοί λένε ότι δεν χρειάζεται πλέον να το κάνει. Ανακοινώνοντας την αλλαγή στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν φορούσε μάσκα καθώς περπατούσε προς το μικρόφωνο.

Ερωτηθείς τι μήνυμα θα μπορούσε να στείλει καθώς η κυβέρνησή του επιδιώκει να ξεπεράσει την εκτεταμένη αντίσταση στα εμβόλια και τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, ο πρόεδρος είπε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να τον παρακολουθήσουν «να τη βγάζει και να μην το ξαναβάλει μέχρι να μπει σε εσωτερικό χώρο». Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο ο Μπάιντεν στις εμφανίσεις του σε εξωτερικούς χώρους, φορούσε επίσης μάσκα.

Η μάσκα έγινε...συνήθεια


Η Ανίτα Νταν, κορυφαία σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN: «Εγώ η ίδια διαπίστωσα ότι φορούσα ακόμα τη μάσκα μου σε εξωτερικούς χώρους αυτήν την εβδομάδα, επειδή έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο συνήθεια. Νομίζω ότι ο πρόεδρος λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις οδηγίες του CDC. Και παίρνει πάντα σοβαρά τον ρόλο του, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες να ακολουθούν επίσης τις οδηγίες των επιστημόνων».

H Aνίτα ΝτανΑ.Ρ

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών λαμβάνει πάντα κάποιες επιπλέον προφυλάξεις. Οι πολίτες ωστόσο πρόσθεσε πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του CDC, και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το εμβόλιο, να εμβολιαστούν πλήρως και να βγάλουν τη μάσκα, «ειδικά καθώς ο καιρός είναι πλέον τόσο όμορφος και όλοι θέλουμε να είμαστε έξω».


«Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να κάνει κανείς τη βόλτα του χωρίς μάσκα, τον περίπατό του με το ποδήλατο. Και νομίζω ότι καθώς οι άνθρωποι εμβολιάζονται… απολαμβάνουν αυτήν την ελευθερία. Έτσι, καθώς προχωράμε μπροστά, νομίζω ότι θα δείτε όλο και περισσότερους ανθρώπους… να κάνουν το εμβόλιο και να συνειδητοποιούν ότι είναι ένα μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα σε αυτήν τη χώρα» τόνισε.

«Ο κορονοϊός ειναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο Μπάιντεν»


Η Ανίτα Νταν είχε κάνει πρόσφατα μία δήλωση που συζητήθηκε έντονα. Μιλώντας στους Jonathan Allen και Amie Parnes για το Lucky, ένα βιβλίο για τις εκλογές του 2020 είπε ότι «ο κορονοϊός είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στον Μπάιντεν».

Η δήλωση της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την ώρα που άνθρωποι εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους εν μέσω της πανδημίας.

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μάσκες μέχρι μέσα Σεπτέμβρη εκτός και αν…