ΚΟΣΜΟΣ

Διαζύγιο Μπιλ Γκέιτς: Πώς θα χωρίσει την περιουσία του με την Μελίντα

Μπιλ Γκέιτς Μελίντα Γκέιτς διαζύγιο
AP PHOTO

Η διαχείριση της τεράστιας περιουσίας που έχουν αποκτήσει είναι ένα από τα πιο «καυτά» θέματα στο διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς και της Μελίντα Γκέιτς που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες

Σαν «βόμβα» έπεσε εδώ και λίγες ώρες η είδηση του διαζυγίου του Μπιλ Γκέιτς και της Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια γάμου με τη διαχείριση της περιουσίας τους να αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα του επόμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ το διάσημο ζευγάρι δεν είχε κάποιο προγαμιαίο συμβόλαιο.

Η ιστοσελίδα επικαλείται πληροφορίες από τα έγγραφα που κατέθεσε η Μελίντα Γκέιτς η οποία ήταν και αυτή που ζήτησε το διαζύγιο.

Τα έγγραφα φέρεται να κατατέθηκαν σε δικαστήριο στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σε αυτά αναφέρεται ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν «συμφωνία χωρισμού» αλλά όχι προγαμιαίο συμβόλαιο.

Η κοινή δήλωση του ζευγαριού αναφέρει ότι το διαζύγιο αποφασίστηκε επειδή «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν».

Η «συμφωνία χωρισμού» σύμφωνα με την New York Post συνήθως υπογράφεται με το τέλος ενός γάμου και σε αυτή περιγράφονται οι όροι του χωρισμού.

Το «συμβόλαιο» αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν περιλαμβάνεται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο αλλά προβλέπεται να υπαγορεύει πώς το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του.

Η κοινή τους περιουσία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια και προφανώς γι’ αυτό, σχολιάζει η New York Post, η Μελίντα Γκέιτς δεν ζητά διατροφή όπως προκύπτει από τα έγγραφα.

Η σχέση του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς ξεκίνησε πριν από 34 χρόνια και στη διάρκεια αυτή έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Την 25χρονη Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και την 19χρονη Φοίβη.

Το ζευγάρι ανακοίνωσε, πάντως, ότι θα εξακολουθεί να συνεργάζεται στο ίδρυμα το οποίο ίδρυσαν το 2000.

«Ο Μπιλ και η Μελίντα θα παραμείνουν συμπρόεδροι του Bill & Melinda Gates Foundation» αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

«Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον ρόλο τους ή στον οργανισμό. Θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί προκειμένου να χαράξουν και να εγκρίνουν τις στρατηγικές του οργανισμού, να προωθήσουν τους στόχους του και να δώσουν τις κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η οικογένειά μας περνάει μια απαιτητική περίοδο» σχολίασε από την πλευρά της η μεγαλύτερη κόρη του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου.

«Προσπαθώ να κατανοήσω πώς μπορώ να στηρίξω τα δικά μου συναισθήματα καθώς και αυτά της οικογένειάς μου αυτή τη στιγμή και σας είμαι ευγνώμων για τον χώρο που μου δίνετε» έγραψε η Τζένιφερ Γκέιτς σε ανάρτησή της σε story στο Instagram.

H 25χρονη Τζένιφερ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Στάντφορντ το 2018 με πτυχίο στη βιολογία. Στη συνέχεια και για έναν χρόνο ασχολήθηκε με την ιππασία πριν να επιστρέψει στις σπουδές της στην Ιατρική σε σχολή στη Νέα Υόρκη.

Από τον περασμένο Ιανουάριο είναι αρραβωνιασμένη με τον διάσημο Αιγύπτιο ιππέα και απόφοιτο, επίσης, του Στάντφορντ, Ναγιέλ Νάσερ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: «Εφιάλτης» των Τούρκων! Rafale, «οχιές» και F-35 στα χέρια των κορυφαίων πιλότων