ΚΟΣΜΟΣ

Νέες «φωτιές» στον Ερντογάν άναψε ο Καντέρ - Οργή για τον γερουσιαστή που φωτογραφήθηκε μαζί του

Νέες «φωτιές» στον Ερντογάν άναψε ο Καντέρ - Οργή για τον γερουσιαστή που φωτογραφήθηκε μαζί του

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Εντ Μάρκεϊ βρέθηκε στο στόχαστρο του τουρκικού Τύπου για τις απόψεις του και για το γεγονός ότι φωτογραφήθηκε με τον «αντικαθεστωτικό» μπασκετμπολίστα από την Τουρκία  Ενές Καντέρ

«Πυρά» από τον τουρκικό Τύπο δέχεται ο Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Εντ Μάρκεϊ από την στιγμή που φωτογραφήθηκε με το «κόκκινο» πανί του καθεστώτος Ερντογάν, μπασκετμπολίστα του NBA, Ενές Καντέρ, καταγγέλλοντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Μερίδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων αποκάλεσαν μάλιστα, «εχθρό της Τουρκίας» τον Αμερικανό Γερουσιαστή. Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εντ Μάρκεϊ παίρνει πρωτοβουλία να μιλήσεις για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Η πρόσφατη φωτογραφία όμως στα social media με τον «αντικαθεστωτικό» μπασκετμπολίστα από την Τουρκία Ενές Καντέρ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ως «γκιουλενιστής» και μέλη της οικογένειάς του έχουν εκδιωχθεί, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Εμπνέομαι πάντα από το θάρρος του Ενές Καντέρ να μιλάει ανοιχτά ενάντια στις παραβιάσεις που διεπράχθησαν από την τουρκική κυβέρνηση. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μαζί του σήμερα για να επαναφέρουμε τον ‘‘Νόμο της Τουρκίας για την Ανάπτυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του 2021’’» έγραψε ο γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

«Αμερικανός γερουσιαστής: Είμαστε περήφανοι που είμαστε μαζί με τον Καντέρ», αναφέρει στο τίτλο η ιστοσελίδα ensonhaber.com γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αμερικανός γερουσιαστής, ο οποίος εισήγαγε προσχέδιο νόμου ζητώντας κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων, ανακοίνωσε τη συνάντηση σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαζί με άλλους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος υπέβαλε νομοσχέδιο στη Γερουσία καλώντας για νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπύρος Παπαδόπουλος: Τσακωμός στην εκπομπή για ένα τσιφτετέλι – Το περιστατικό που δεν είδαμε