ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία;

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία;

Η περιουσία του υπολογίζεται στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο 83χρονος επιχειρηματίας Λι Κα-σινγκ από το Χονγκ Κονγκ είναι και πάλι στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η περιουσία του 83χρονου υπολογίζεται στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ξεπερνά την περιουσία του Ινδού Λακσίμι Μιτάλ, προέδρου της Arcelor Mittal.

Η αυτοκρατορία του Λι Κα-σιν, του επωνομαζόμενου "σούπερμαν" λόγω της μακροβιότητάς του στις επιχειρήσεις, εκτείνεται από το χώρο των ακινήτων στις λιμενικές δραστηριότητες και τις τηλεπικοινωνίες.

Για πρώτη φορά από το 2004, ο Λακσίμι Μιτάλ δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των δέκα πλουσιοτέρων της Ασίας εξαιτίας της πτώσης των μετοχών της εταιρείας του, νούμερο ένα στην παραγωγή χάλυβα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Forbes, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μια κατοικία στις επτά στο Χονγκ Κονγκ (7 εκατομμύρια κάτοικοι) έχει κατασκευαστεί από εταιρεία που ανήκει στο Λι. Επίσης το 70% της κίνησης στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ το διαχειρίζεται εταιρεία που ανήκει στον Λι.

Ο δεύτερος πλουσιότερος στην Ασία είναι ο Ινδός Μουκούς Αμπανί (22,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Στην παγκόσμια κατάταξη ο Λι πέρασε από την ενδέκατη στην ένατη θέση.