ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για «αδυναμία» επειδή δεν στηρίζει «σθεναρά» το Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για «αδυναμία» επειδή δεν στηρίζει «σθεναρά» το Ισραήλ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον διάδοχό του, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, για «αδυναμία» επειδή δεν στηρίζει το Ισραήλ όσο σταθερά θα έπρεπε, εν μέσω της χειρότερης έκρηξης βίας των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή.

«Υπό τον Μπάιντεν, ο κόσμος γίνεται πιο βίαιος και πιο ασταθής επειδή η αδυναμία του Μπάιντεν και η έλλειψη υποστήριξης στο Ισραήλ οδηγούν σε νέες επιθέσεις εναντίον των συμμάχων μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος.

«Όταν ασκούσα εγώ καθήκοντα, ήμασταν γνωστοί ως η προεδρία της ειρήνης, επειδή οι αντίπαλοι του Ισραήλ γνώριζαν ότι οι ΗΠΑ στήριζαν σθεναρά το Ισραήλ και θα υπήρχαν γρήγορα αντίποινα αν το Ισραήλ δεχόταν επίθεση», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει πάντα να στηρίζει το Ισραήλ και να λέει με σαφήνεια ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να σταματήσουν τη βία, τον τρόμο και τις επιθέσεις με ρουκέτες και να λέμε με σαφήνεια ότι οι ΗΠΑ θα στηρίζουν πάντα σθεναρά το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», συνέχισε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αναίρεσε μια πολιτική δεκαετιών που ακολουθούσαν οι ΗΠΑ, όταν αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2017. Αναγνώρισε επίσης την κυριαρχία του Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν.

Ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου και περίμενε επί έναν μήνα μέχρι να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διάστημα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η νέα κυβέρνηση έχει πάντως δηλώσει ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ θα παραμείνει στην Ιερουσαλήμ, την οποία η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας – Τους παρακαλούσαμε να μην μας κάνουν κακό