ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Βρετανία: Αίτημα από τη Pfizer για χρήση του εμβολίου της σε εφήβους 12-15 ετών

Pfizer

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Inc ζήτησε επισήμως από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας να εγκρίνουν τη χρήση του εμβολίου της για την Covid-19 σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, ανέφερε απόψε η εφημερίδα Telegraph.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι εταιρείες υπέβαλαν αίτημα στον MHRA (τον βρετανικό οργανισμό φαρμάκων) για επέκταση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε εφήβους», ανέφερε το δημοσίευμα, που επικαλείται έναν εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας.

Επικεφαλής ΕΜΑ: Πιθανή έγκριση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά 12 ετών στα τέλη Μαΐου

Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) εκτιμά, ότι η έγκριση για το εμβόλιο της BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 ετών πιθανόν να δοθεί στα τέλη Μαΐου.

Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της COVID-19 θα μπορούσε πιθανόν να λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 12 ετών, ίσως και στα τέλη αυτού του μήνα, όπως δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Επί του παρόντος, ο στόχος που θέτουμε για έγκριση είναι κάποια στιγμή τον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε εάν μπορούμε να το επισπεύσουμε αυτό στα τέλη Μαΐου», δήλωσε η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Έμερ Κουκ σε κοινή της συνέντευξη στην Handelsblatt και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Μας υποσχέθηκαν δεδομένα από τη μελέτη που έγινε από τον Καναδά τις επόμενες δύο περίπου εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει την αξιολόγηση», δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στα κράτη-μέλη της ΕΕ το πότε θα ξεκινήσουν να χορηγούν το εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών ύστερα από το ‘πράσινο φως’ του EMA.

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου με την εμπορική ονομασία Comirnaty στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών στις 3 Μαΐου, λέγοντας ότι αναμένει τα αποτελέσματα της αξιολόγησής του τον Ιούνιο.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τη Δευτέρα το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 12 ετών, ενώ έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης Καρολίνας – Τους παρακαλούσαμε να μην μας κάνουν κακό