ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
AP

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο, σήμερα το απόγευμα, από το ιδιωτικό νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι είχε εισαχθεί στο Σαν Ραφαέλε στις 11 Μαΐου λόγω επιπλοκών οι οποίες συνδέονται με την μόλυνση από κορονοϊό, που αντιμετώπισε πριν από έξι μήνες.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης τις ημέρες αυτές έκαναν αναφορά, επίσης, σε καρδιακά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει ο 84χρονος μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός.

Αυτή την φορά ο «μίστερ τιβί» δεν θέλησε να συναντήσει τους δημοσιογράφους και δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει την κύρια είσοδο του νοσοκομείου. Στελέχη της ιδιωτικής αυτής κλινικής δήλωσαν ότι ο Μπερλουσκόνι έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του και «είναι σίγουρα σε φόρμα».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό 136 άνθρωποι και τα κρούσματα είναι 6.659. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 94.686 διαγνωστικά τεστ, το 2,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις στην Ιταλία είναι 4.153.374, με 124.063 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας σήμερα βρίσκονται 55 λιγότεροι ασθενείς από την χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 557 λιγότεροι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων Αρχών, τέλος, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με μόνη εξαίρεση την Τοσκάνη, το ποσοστό των κλινών των ΜΕΘ με ασθενείς του covid 19, έχει πέσει κάτω από το όριο επιφυλακής του 30%.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (1.154) και ακολουθούν η Καμπανία (946) με πρωτεύουσα την Νάπολη, και το Λάτιο (621) με κύρια πόλη την Ρώμη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Παγκόσμιο σοκ από την ισοπέδωση των γραφείων του AP και Al Jazeera - «Αποφύγαμε τρομερές απώλειες»