ΚΟΣΜΟΣ

«Skunk water»: Το... βρομερό όπλο των Ισραηλινών κατά των Παλαιστινίων - Τους πετούν απόβλητα!

skunk
AP

Οχήματα με κανόνια που εκτοξεύουν...δύσοσμο νερό χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ για τη διάλυση πληθών, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.  

Στα τέλη του Απριλίου, κατά τη διάρκεια ταραχών στην Ιερουσαλήμ, το Reuters είχε μεταδώσει ότι η ισραηλινή αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει οχήματα που έριχναν δύσοσμο νερό ενάντια σε Παλαιστινίους στην Πύλη της Δαμασκού και ακροδεξιούς Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με άρθρο στο Al Jazeera, στα αραβικά το αποκαλούν «kharara», και στα αγγλικά αποκαλείται «skunk water» (νερό ασβού). Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα αναπτύχθηκε από μια ισραηλινή εταιρεία ονόματι Odortec και είναι νερό με έντονη μυρωδιά, που παραπέμπει σε σκουπίδια ή πτώματα σε αποσύνθεση. Αποτελεί συνδυασμό χημικών που μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ερεθισμούς στο δέρμα.

Σε δημοσίευμα του BBC του 2015 αναφερόταν πως Παλαιστίνιοι περιγράφουν τη μυρωδιά του ως ένα μείγμα «κοπράνων, βλαβερού αερίου και γαϊδάρου που αποσυντίθεται». Το skunk water φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από ισραηλινές δυνάμεις κατά διαδηλωτών στη Δυτική Όχθη το 2008. Η εταιρεία, όπως υπογραμμίζεται, τονίζει πως αποτελείται «100% από υλικά κατηγορίας τροφίμων» και είναι 100% φιλικό στο περιβάλλον και αβλαβές στους ανθρώπους.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είχε πει στο BBC ότι είναι ένα αποτελεσματικό, μη θανατηφόρο μέσο διάλυσης πλήθους που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο απωλειών.

Η μυρωδιά, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα του Al Jazeera, μπορεί να παραμείνει για μέρες- και, αν και παρουσιάζεται ως ένα μη τοξικό και μη θανατηφόρο μέσο, η αρθρογράφος λέει πως η εκτόξευσή του σε υψηλή πίεση μπορεί να προκαλεί τραυματισμούς και η έκθεσή του σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη. Επίσης, γράφει ότι αποτελεί και προϊόν εξαγωγής, και έχει αγοραστεί από αστυνομικά τμήματα στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera, BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συμβόλαιο θανάτου στη Μεταμόρφωση: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.