ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχτσελί: «Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ»

Μπαχτσελί: «Να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ»
ASSOCIATED PRESS

Παραλήρημα του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί εναντίον του Ισραήλ 

Ο ηγέτης των εθνικιστών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας και πολιτικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζήτησε να μπει η Τουρκία στην Ιερουσαλήμ, αν της ζητηθεί, για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους και την «ιερή πόλη».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του οποίου ηγείται, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε: «Έχοντας γνώση της ψυχής και της υφής της Ιερουσαλήμ, της πόλης των πολιτισμών, το τουρκικό έθνος πρέπει να αναλάβει εκ νέου καθήκοντα. Αν κληθούμε, να σπεύσουμε εμείς, να μπούμε έως εκεί που μας επιτρέπει η ισχύς μας και στην τελική να σταματήσουμε την αιματοχυσία. Να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Αφού κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δήλωσε ότι: «η Ιερουσαλήμ που υπήρξε υπό την κυριαρχία μας επί 400 χρόνια ζητά βοήθεια. Μετά την ήττα μας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέτωπο της Συρίας-Παλαιστίνης αποσυρθήκαμε από την Ιερουσαλήμ. 104 χρόνια η Ιερουσαλήμ μας νοσταλγεί και εμείς νοσταλγούμε εκείνην. Ιερουσαλήμ σημαίνει Ιστορία και λεηλατείται με βία».

Συνεχίζοντας, τέλος, υποστήριξε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις» για να προσθέσει: «Η τρομοκρατία του Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αν συνεχιστεί έτσι, ένας παγκόσμιος ή περιφερειακός πόλεμος θα είναι επιλογή αναπόφευκτη. Πρόκειται για πρόβλημα όλων των μουσουλμάνων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική - ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός - Εκτός υπηρεσίας όσοι αρνηθούν