ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορωσία: Νέο «θρίλερ» με αεροπλάνο, αυτή τη φορά της Lufthansa

Lufthansa
AP

Αποβίβαση επιβατών από αεροπλάνο της Lufthansa που ήταν να πετάξει από το Μινσκ στη Φρανκφούρτη έλαβε χώρα, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση, σύμφωνα με αναφορές- εν μέσω της έντασης που λαμβάνει χώρα γύρω από το περιστατικό με το αεροπλάνο της Ryanair. 

Σύμφωνα με αναφορές στα social media, έχουν ξεφορτωθεί και οι αποσκευές, ενώ οι επιβάτες μεταφέρονταν από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο.

Όπως έγραψε ο λογαριασμός «Voices from Belarus» στο Twitter, το αεροδρόμιο του Μινσκ είπε πως ελήφθη email με απειλή για «τρομοκρατική ενέργεια» στην πτήση LH1487, με αποτέλεσμα την παύση της επιβίβασης.

Οι λευκορωσικές αρχές έστειλαν την Κυριακή ένα μαχητικό να αναχαιτίσει αεροσκάφος της Ryanair, που προσγειώθηκε στο Μινσκ. Όπως υποστηρίχθηκε, ο λόγος ήταν μια ψευδής απειλή για βόμβα, ωστόσο τέθηκε υπό κράτηση δημοσιογράφος ο οποίος επέβαινε στο αεροπλάνο, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις από ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας συνιστά στους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Λευκορωσία και σε όσους βρίσκονται στην λευκορωσική επικράτεια να την εγκαταλείψουν αμέσως. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Λιθουανίας ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Λιθουανίας θα πρέπει να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Μάριους Σκουόντις διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις 03.00 της Τρίτης.

Με πληροφορίες από Reuters, ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Αποκάλυψη WSJ: Ερευνητές σε εργαστήριο της Ουχάν είχαν συμπτώματα τον Νοέμβριο του 2019