ΚΟΣΜΟΣ

Telegraph: Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια νησιά όπως Ρόδος, Κρήτη, Ζάκυνθος και Κως

Τουρίστες Ρόδος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Ζάκυνθος από την ηπειρωτική Ελλάδα για ταξίδια από τη Βρετανία αφήνει η Daily Telegraph

Για ενδεχόμενο να μπουν νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος και η Κως στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια χωρίς καραντίνα κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Daily Telegraph.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας υπάρχουν σκέψεις στο Λονδίνο για διαχωρισμό περιοχών από το σύνολο μιας χώρας ως προς το σε ποια λίστα θα ενταχθεί.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα της Βρετανίας που σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας υποχρεούνται σε 10ημερη καραντίνα όταν επιστρέψουν.

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας, Ρόμπερτς Κουρτς , σε βουλευτές ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μια τέτοια προσέγγιση «όπου είναι δυνατόν» καθώς προετοιμάζεται να αποκαλύψει την επόμενη λίστα προορισμών που θα μπορούσαν να προστεθούν στην πράσινη λίστα – χωρίς, δηλαδή, καραντίνα - στις αρχές του επόμενου μήνα, στις 7 Ιουνίου.

Αυτό θα σήμαινε ότι τα νησιά των Καναρίων, των Βαλεαρίδων και τα Ελληνικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πράσινα, χωριστά από την Ισπανία και την Ελλάδα, ενώ ανοίγει επίσης το δρόμο για άλλα νησιά της Καραϊβικής και της Μεσογείου να κηρυχθούν «ανοιχτά», χωρίς περιορισμούς για τους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο αναστάτωση σε χιλιάδες Βρετανούς έφερε η «σιωπηλή» απαγόρευση της κυβέρνησης για μετακινήσεις σε οχτώ περιοχές της Βρετανίας που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν τόσο έντονες ώστε τελικά η κυβέρνηση να «αποσύρει» τις νέες οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν μετακινούνται σε περιοχές όπως στο Μπόλτον στο Μάντσεστερ, στο Λέστερ και στον δήμο Χόνσλοου στο Λονδίνο.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Τα άφαντα στοιχεία και η μοναδική μαρτυρία – Τι ψάχνουν στην ΕΛΑΣ