Independent: Ποια είναι τα ελληνικά νησιά που μπαίνουν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

Κωνσταντίνος Μαυραγάνης

AP

Μία σειρά από ελληνικά νησιά, οι Κανάριες Νήσοι και η Μάλτα ενδεχομένως να ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» της βρετανικής κυβέρνησης την Πέμπτη, υπογραμμίζει ο Independent, μεγαλώνοντας τη γκάμα των προορισμών για τις καλοκαιρινές διακοπές των Βρετανών.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό άρχισαν ξανά στις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο ενός «χρωματικού» συστήματος.

Στην «πράσινη λίστα» συμπεριλαμβάνονται μόνο 12 προορισμοί. Η λίστα είχε πρωτοαποκαλυφθεί στις 7 Μαΐου, και η Πορτογαλία ήταν o μόνoς «mainstream» προορισμός που περιλαμβανόταν, μαζί με το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Όσοι επιστρέφουν από προορισμούς της «πράσινης λίστας» δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αν και εξακολουθούν να πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ για Covid πριν την αναχώρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τεστ PCR εντός δύο ημερών από την άφιξη.

Όπως γράφει ο Independent, ο Σάιμον Κάλντερ, ταξιδιωτικός ανταποκριτής, εκτιμά, κατόπιν μελέτης της ανάλυσης για τους ρυθμούς μολύνσεων στα ελληνικά νησιά, πως «πολύ πιθανά» για ένταξη στη λίστα είναι η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, «πιθανά» η Κέρκυρα, η Λέσβος και η Ρόδος και «απίθανο» η Κρήτη.

Όπως σημειώνει, «υπάρχουν και πολλά άλλα θαυμάσια ελληνικά νησιά, μα αυτά είναι τα πιο σημαντικά για τους Βρετανούς επισκέπτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας στο Νewsbomb.gr: Η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάει στους γνωστούς - άγνωστους

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved