ΚΟΣΜΟΣ

Τζιλ Μπάιντεν – Δείτε πως γιόρτασε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ τα 70α γενέθλια της πρώτης κυρίας

Τζιλ Μπάιντεν – Δείτε πως γιόρτασε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ τα 70α  γενέθλια της πρώτης κυρίας

Η Τζιλ Μπάιντεν γιόρτασε χθες τα 70α της γενέθλια. Και έγινε και επίσημα η πιο ηλικιωμένη εν ενεργεία πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Για την ξεχωριστή ημέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος που άφησε για λίγο το φορτωμένο του πρόγραμμα στον Λευκό Οίκο, ετοίμασε στη σύζυγό του μία ιδιαίτερη έκπληξη.

Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν εγκατέλειψαν μέσα στην εβδομάδα την Ουάσινγκτον και επισκέφθηκαν το εξοχικό τους στο Rehoboth Beach, του Ντέλαγουερ. Είναι επίσης η πρώτη φορά που το επισκέπτονται από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα.

Η παραθαλάσσια κατοικία των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία το ζευγάρι αγόρασε το 2017, βρίσκεται σε μια κοινότητα στον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι ένα από τρία σπίτια που έχουν στην κατοχή τους οι Μπάιντεν.

Για την ακρίβεια είναι το αγαπημένο της πρώτης κυρίας και αποτελούσε για εκείνη «όνειρο ζωής». Ο Μπάιντεν της είχε υποσχεθεί να το αποκτήσουν και υλοποίησε την υπόσχεσή του όταν τελείωσε τη θητεία του στην κυβέρνηση Ομπάμα και το ζεύγος υπέγραψε μία συμφωνία εκατομμυρίων για την έκδοση ενός βιβλίου.

Τον Μάρτιο του 2020, η Τζιλ Μπάιντεν είχε δηλώσει στο περιοδικό Vogue, «Ήθελα να είναι το μέρος όπου μπορεί κανείς να μπει με βρεγμένο μαγιό και γυμνά πόδια μου και να μπορώ απλώς να πάρω τη σκούπα και να μαζέψω την άμμο. Και αυτό είναι.

Στα 70 της η Τζιλ Μπάιντεν είναι η γηραιότερη εν ενεργεια πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Οι επόμενες στη σειρά ήταν η Μπέσι Τρούμαν, Νάνσι Ρίγκαν και Μπάρμπαρα Μπους που ήταν 67 ετών όταν οι σύζυγοί τους εγκατέλειψαν τον Λευκό Οίκο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα: Η 64χρονη πυροβολήθηκε στο λαιμό και τον ώμο