ΚΟΣΜΟΣ

Φέρμπερ: «Παρακινδυνευμένες» οι εκλογές στην Ελλάδα

Φέρμπερ: «Παρακινδυνευμένες» οι εκλογές στην Ελλάδα

Σοβαρές επιφυλάξεις για τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Μάρκους Φέρμπερ.

Ο κ. Φέρμπερ χαρακτήρισε «παρακινδυνευμένες» τις εκλογές στην Ελλάδα «στην παρούσα χρονική συγκυρία» τώρα που «τα πνεύματα είναι οξυμένα», σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία.

Επισήμανε ότι «παρά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα», ενώ επισήμανε ότι «μια χώρα που μπαίνει τώρα σε προεκλογικό αγώνα δεν θα έχει τη δύναμη που απαιτείται, ώστε να οργανωθεί και να θέσει σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι «θα ήταν προς το συμφέρον όλων να αφήσουν να επανέλθει λίγη ηρεμία». «Η Βουλή έχει εκλεγεί, σύμφωνα με τον κανονισμό, μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, επομένως δεν υπάρχει συνταγματική ανάγκη για τη διενέργεια εκλογών. Επρόκειτο απλώς για συμφωνία προκειμένου να αποχωρήσει ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία».

«Τι νόημα θα έχουν όλες αυτές οι υποσχέσεις περί παροχής βοήθειας, εάν έλθουν στην εξουσία δυνάμεις που διεξάγουν προεκλογικό αγώνα δηλώνοντας από τώρα ότι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα; Σε αυτή την περίπτωση όλα θα ήταν μάταιος κόπος και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Φέρμπερ.

Το CSU συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.