ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γαλλία: Έσπασε το «φράγμα» των 30 εκ. εμβολιασμών με τουλάχιστον μία δόση

Γαλλία εμβολιασμοί κορονοϊός
AP

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, δηλώνει ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ

Το όριο των 30 εκατομμυρίων Γάλλων που έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 ξεπεράστηκε σήμερα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος κάλεσε «να κερδηθεί η μάχη κατά του ιού».

«Ο στόχος επιτεύχθηκε! Ευχαριστώ όλους αυτούς που κινητοποιούνται για τον εμβολιασμό», έγραψε ο αρχηγός της κυβέρνησης στο Twitter. Ο αριθμός των 30 εκατομμυρίων που έκαναν μια πρώτη δόση εμβολίου αναμενόταν αρχικά για την προσεχή Τρίτη.

Η βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία και η σταδιακή άρση των περιορισμών στην καθημερινή ζωή δεν πρέπει να συνοδεύονται από τη χαλάρωση της επαγρύπνησης, δήλωσαν οι υγειονομικές Αρχές.

Στοχευμένες επιχειρήσεις εμβολιασμού προγραμματίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αλσατία, ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία ARS μετά τον εντοπισμό εστίας του στελέχους Δέλτα (η αποκαλούμενη ινδική παραλλαγή) -που θεωρείται πιο μεταδοτικό- στην Ανώτατη Σχολή Τεχνών του Ρήνου, στο Στρασβούργο, η οποία έκλεισε.

Οι Γάλλοι μπορούν να επωφεληθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς άνοιξαν πάλι οι αίθουσες των εστιατορίων, τα γυμναστήρια, οι πισίνες. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά επίσης στις 23.00.

Το βράδυ της Παρασκευής, η υγειονομική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι 29.831.488 άνθρωποι είχαν λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου (56,8% του ενήλικου πληθυσμού) και περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια είχαν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή το ένα πέμπτο του πληθυσμού.

Η επιδημία συνεχίζει ωστόσο να μειώνεται, με 2.163 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας την Παρασκευή, ο χαμηλότερος αριθμός από τις 19 Οκτωβρίου. Και ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων πέρασε κάτω από τις 5.000 την τελευταία εβδομάδα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2020: Η ανατριχιαστική στιγμή της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα Δανία - Φινλανδία