ΚΟΣΜΟΣ

O Eλον Μάσκ «τουιτάρει» στα Αρχαία Ελληνικά - Δείτε το λόγο

O Eλον Μάσκ «τουιτάρει» στα Αρχαία Ελληνικά - Δείτε το λόγο

Με μία φράση στα αρχαία ελληνικά επέλεξε να απαντήσει μέσω Twitter ο Έλον Μασκ σε ανάρτηση χιουμοριστικής σελίδας για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Λάτρης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας ο πολυμήχανος ιδρυτής της Tesla μπέρδεψε πολλούς χρήστες του διαδικτύου γιατί η λειτουργία της αυτόματης μετάφρασης...δε λειτούργησε.

Ο Έλον Μάσκ έκανε μία ανάρτηση στα αρχαία ελληνικά στο Twitter και τρέλανε...το διαδίκτυο. Όλα άρχισαν όταν λογαριασμός «The Babylon Bee» της ομώνυμης σελίδας, με μότο «τα fake news που μπορείς να εμπιστευτείς» ανήρτησε ένα θέμα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε αυτό ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φέρεται να συμμετέχει σε πανεπιστημιακά μαθήματα προκειμένου να μπορέσει να μάθει νέες τεχνικές για να κάνει πλύση εγκεφάλου στον λαό του.

Ο ιδρυτής της Tesla, απάντησε στην δημοσίευση με τη φράση «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι», το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «το να μην ξέρεις τίποτα, εκτός από αυτό ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Πρόκειται για φράση που πλησιάζει στο «ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα», δηλαδή «ένα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα» το οποίο συνδέεται με την απάντηση της Πυθίας πως o Σωκράτης είναι σοφότερος, αφού είχε επίγνωση της άγνοιάς του.

Λάτρης των αρχαίων ελληνικών

Δεν ειναι η πρώτη φορά που Έλον Μασκ δείχνει το ενδιαφέρον του για τα αρχαία ελληνικά.

Τον περασμένο Μάιο, καθώς επιβεβαίωνε πως το διαστημοδρόμιο της SpaceX βρίσκεται υπό κατασκευή και θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2022, αποκάλυπτε πως το όνομα της πλωτής πλατφόρμας, από την οποία θα γίνονται εκτοξεύσεις, είναι το αρχαιοελληνικό Δείμος. (Η μυθολογική προσωποποίηση της έννοιας του Τρόμου).

Η πλατφόρμα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως σημείο απογείωσης και προσγείωσης για το διαστημικό σκάφος Space X Starship, που θα έχει προορισμό τον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τα σχέδια του Έλον Μασκ.

Στις αρχές του έτους η SpaceX αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες στα ανοικτά προκειμένου να μετατραπούν σε “πλωτές” πλατφόρμες εκτόξευσης για το Starship.

Η μία από αυτές έχει ονομαστεί Phobos (Φόβος), ενώ με tweet του o Έλον Μασκ γνωστοποίησε πως η δεύτερη ονομάζεται Deimos (Δείμος), αναρτώντας και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πλωτή πλατφόρμας με ένα διαστημόπλοιο, και την εγκατάσταση να ετοιμάζεται για την εκτόξευσή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Στοιχείο - «κλειδί» οδηγεί στην εξιχνίαση - Με ελικόπτερο έφεραν τον σύζυγο της Καρολάιν