ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: «Εμβόλιο ή φυλακή, εσείς διαλέγετε» λέει στους πολίτες ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Φιλιππίνες: «Εμβόλιο ή φυλακή, εσείς διαλέγετε» λέει στους πολίτες ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απείλησε ότι θα φυλακίζει τους πολίτες που αρνούνται τον εμβολιασμό, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες εξάρσεις της πανδημίας στην Ασία.

Ο Ντουτέρτε τα έβαλε με τους αξιωματούχους υγείας που δήλωσαν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι μεν απαραίτητο, αλλά όχι υποχρεωτικό και απείλησε οτι...οι απείθαρχοι των εμβολίων θα φυλακίζονται.


Μιλώντας χθες στην τηλεόραση ο Ντουτέρτε είπε: «Εσείς επιλέγετε, εμβόλιο ή φυλακή». Στη συνέχεια ανέπτυξε τον συλλογισμό του: «Εάν είστε άτομο που δεν έχει εμβολιαστεί, είστε πιθανός φορέας»

Οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια κρούσματα και 23.000 θανάτους.

Εν τω μεταξύ, υπήρξαν αναφορές για χαμηλή προσέλευση σε πολλά από τα κέντρα εμβολιασμού στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μανίλα.

«Μην με παρεξηγείτε, υπάρχει κρίση σε αυτήν τη χώρα», είπε ο Duterte. «Απλώς εκνευρίζομαι από τους Φιλιππινέζους που δεν ακούνε την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έχει επικριθεί για τη σκληρή του προσέγγιση αναφορικά με τον περιορισμό του ιού και στην ομιλία του υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην ανοίξουν τα σχολεία.


Τόνισε επίσης ότι η καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εκείνους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, εκφράζοντας ανησυχίες για το δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Μέχρι την Κυριακή, οι αρχές των Φιλιππίνων είχαν χορηγήσει δύο δόσεις εμβολίου σε 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που αποτελεί αργή πρόοδο σε σχέση με τον κυβερνητικό στόχο των 70 εκατομμυρίων σε σύνολο 110 εκατομμυρίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Δεν παραιτήθηκα για να του κάνω κακό» λέει στο Newsbomb.gr ο Βασίλης Σπύρου