ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ταύρος-σταρ «Ζοκό»

Πέθανε ο ταύρος-σταρ «Ζοκό»

Την απώλεια του «Ζοκό» θρηνούν οι αγελάδες σε όλο τον πλανήτη, καθώς ο τρίτος πιο καρπερός επιβήτορας ταύρος στον κόσμο πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Ζοκό άφησε πίσω του περισσότερους από 400.000 απογόνους στην 17χρονη σταδιοδρομία του. Τα 1,7 εκατομμύρια σπερματοζωάριά του χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη Γαλλία όσο και στο εξωτερικό για την αναπαραγωγή της εκλεκτής ράτσας αγελάδων Πριμ' Χολστάιν.

Πρόκειται για τη βασική ασπρόμαυρη παραλλαγή που ευδοκιμεί στη Γαλλία για την παραγωγή γάλακτος.

«Ένας διεθνής αστέρας για την ράτσα Πριμ'Χολστάιν, ο ταύρος αυτός αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς και κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη χρήση», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Creavia, η κτηνοτροφική εταιρεία η οποία μεγάλωσε και χρησιμοποίησε για γονιμοποίηση τον εκλεκτό ταύρο.

Γεννημένος το 1994 σε μία φάρμα αναπαραγωγής ιδιοκτησίας του εκτροφέα Gildas Fertil, ο Ζοκό επετράπη να «συνταξιοδοτηθεί» πέρυσι, ενώ στις αρχές του μήνα έφυγε από τη ζωή. Αντί να αποτελέσει. . . μεζέ, το σώμα του Ζοκό θα σταλεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Παρισίων για να εξετασθούν τα ιδιαίτερα προσόντα του.