ΚΟΣΜΟΣ

Θρήνος στον παγκόσμιο στίβο: Νεκρός σε τροχαίο ο δρομέας Αμπνταλελάχ Χαρούν

Χαρούν
AP

Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, σε ηλικία 24 ετών, ο δρομέας Αμπνταλελάχ Χαρούν, από το Κατάρ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Jazeera, o 24χρονος αθλητής σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Ντόχα. Ήταν σε στάδιο προετοιμασιών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Σημειώνεται πως ο Χαρούν, δρομέας στα 400 μέτρα, είχε κερδίσει χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία του Κατάρ το Σάββατο. Ο γγ της ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Ίσα αλ Φαντάλα, είπε ότι ο καταριανός αθλητισμός έχασε έναν μεγάλο ήρωα, προσθέτοντας ότι ήταν σε φάση αποθεραπείας μετά από τραυματισμό. Τη θλίψη της εξέφρασε και η Ολυμπιακή Επιτροπή του Κατάρ.

Ο Χαρούν, με καταγωγή από το Σουδάν, είχε εκπροσωπήσει τη χώρα για πρώτη φορά το 2015, τραβώντας πάνω του το ενδιαφέρον για τους χρόνους που επιτύγχανε.

Στέφθηκε πρωταθλητής Ασίας στα 400 μέτρα σε ηλικία 18 ετών το 2015 και σημείωσε ρεκόρ Ασίας στην κατηγορία κάτω των 20 ετών με 44.27. Την επόμενη χρονιά στέφθηκε πρωταθλητής Ασίας στον κλειστό στίβο και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ, προτού μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το 2017 έγινε ο πρώτος αθλητής από την Ασία που ανέβηκε στο βάθρο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 400 μέτρα, όταν κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, μένοντας πίσω από τον Νοτιοαφρικανό Γουέιντ Φαν Νίκερκ και τον Στίβεν Γκάρντινερ από τις Μπαχάμες στο Λονδίνο.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στις φυλακές - Ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου σκότωσε συγκρατούμενό του