ΚΟΣΜΟΣ

Επιβεβαιώνεται επίθεση στην ομάδα υποδοχής του Λιόν Πανέτα

Επιβεβαιώνεται επίθεση στην ομάδα υποδοχής του Λιόν Πανέτα

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ότι έγινε απόπειρα επίθεσης χθες κατά των αμερικανών πεζοναυτών που είχαν συγκεντρωθεί στη βρετανική στρατιωτική βάση Camp Bastion του νοτίου Αφγανιστάν για να υποδεχτούν τον αμερικανό υπουργό 'Αμυνας Λίον Πανέτα.

Ο Πανέτα έφθασε χθες το πρωί στη βάση Camp Bastion της επαρχίας Χελμάντ. Στη συνέχεια μετέβη στην Καμπούλ όπου σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με τον αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

"'Ενας Αφγανός διερμηνέας, ο οποίος έκλεψε ένα φορτηγό της βάσης, επεχείρησε να το ρίξει σε μια ομάδα στρατιωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να υποδεχθούν τον Πανέτα στη στρατιωτική βάση", δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.

Το αυτοκίνητο, το οποίο έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα τερμάτισε την πορεία του σε μια τάφρο και ανεφλέγη. Ο οδηγός υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με τον οποίο στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά.

Η επίσκεψη Πανέτα πραγματοποιείται υστέρα από μια σειρά επεισοδίων για τα οποία ευθύνονται αμερικανοί στρατιώτες, όπως η σφαγή των 16 αφγανών πολιτών και η καύση αντιτύπων του Κορανίου.