ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός- Γαλλία: Στη μετάλλαξη Δέλτα οφείλεται το 20% των κρουσμάτων

κορονοϊός
AP

Στην παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία η εν λόγω παραλλαγή αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού φαίνεται να είναι η πιο μεταδοτική από όσους έχουν απομονωθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, η μετάλλαξη Δέλτα διαδίδεται σε διάστημα 5 - 10 δευτερολέπτων μέσα σε ένα mall, χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει καμία επαφή ή συνωστισμός μεταξύ των ατόμων.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα και τόνισε ότι η αυξημένη ανησυχία οφείλεται στο γεγονός ότι η μεταδοτικότητα της είναι περίπου 60% μεγαλύτερη από τη βρετανική, η οποία με τη σειρά της ήταν πιο μεταδοτική σε ποσοστό 50% από το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν - «Ξεριζώθηκε η καρδιά μου, θα έσπαγα το κεφάλι του Μπάμπη»