ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι-Ουίλιαμ: Η ώρα της κρίσης ; Το ραντεβού που θα έχουν οι δύο πρίγκιπες στο Λονδίνο

Χάρι-Ουίλιαμ: Η ώρα της κρίσης ; Το ραντεβού που θα έχουν οι δύο πρίγκιπες στο Λονδίνο

Η μεγάλη μέρα για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας πλησιάζει και οι φήμες για μία ακόμη φορά οργιάζουν. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος στη μνήμη της μητέρας τους.

Η λιτή τελετή στη μνήμη της αδικοχαμένης πριγκίπισσας θα γίνει την 1η Ιουλίου την ημέρα δηλαδή που η Νταϊάνα θα έκλεινε τα 60 της χρόνια, στους κήπους του Παλατιού Κένσινγκτον, όπου διαμένει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένεια του.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο αδέρφια θα επανενωθούν μετά την κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις 17 Απριλίου.

Καλά ενημερωμένες πηγές λένε ότι ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα έχουν μια «ιδιωτική συνάντηση» μετά την τελετή, την ώρα που οργιάζουν τα σενάρια για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ, 39 ετών και ο δούκας του Σάσεξ, 36 ετών, θα σταθούν δίπλα-δίπλα την Πέμπτη για χάρη της μητέρας τους, σε μία ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη της. Ολα τα βλέμματα θα ειναι στραμμένα επάνω τους.

Το ρήγμα στις σχέσεις τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, όταν ο Ουίλιαμ φέρεται να έδιωξε τον Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν από το Παλάτι του Κένσινγκτον μετά από πληροφορίες για τον εκφοβισμό μελών του προσωπικού.

Σε μια ένδειξη ότι τα δύο αδέρφια μπορεί να είναι έτοιμα να διευθετήσουν τις διαφορές τους, πηγές ισχυρίζονται ότι θα πραγματοποιήσουν μια ιδιωτική συνάντηση αφού αποκαλυφθεί το άγαλμα - ένα μνημείο «ανεπίσημο» και «όμορφο» όπως το χαρακτηρίζει η Daily Telegraph.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή και μένει στο Frogmore Cottage όπου κλήθηκε να απομονωθεί για πέντε ημέρες, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Σήμερα έδωσε το παρών σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση ως «καλεσμένος έκπληξη», με τους διοργανωτές να μετακινούν «γη και ουρανό για να τον έχουν εκεί» όπως έγραψε η Sun.

Η τελετή στο Παλάτι του Κένσινγκτον - όπου ζούσε η Νταϊάνα, και τώρα ζει η οικογένεια του Ούλιαμ θα είναι μια μικρή, σεμνή εκδήλωση με λίγους καλεσμένους.
Οι δύο πρίγκιπες, η στενή οικογένεια της Νταϊάνα και ο γλύπτης Ian Rank-Broadley είναι από τους λίγους που θα παραστούν.

Ο Χάρι και ο Ούλιαμ πιστεύεται οτι πέρασαν «εβδομάδες» σκεπτόμενοι που να τοποθετήσουν το άγαλμα στο παλάτι. Δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για το πώς θα ειναι η προτομή, αλλά φέρεται να «δείχνει τον νεανικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα της Νταϊάνα».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας βασιλικός ιστορικός ισχυρίστηκε ότι ο Χάρι είναι έτοιμος να παραδεχτεί ότι έκανε λάθη από λόγω «ιδιοσυγκρασίας» από τότε που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Η Μέγκαν την ίδια ώρα εμμένει στις θέσεις της, ενώ ο Ουίλιαμ πιστεύει ότι δεν έκανε τίποτα λάθος.

Πληροφορίες για τη ρήξη μεταξύ τους περιέχονται στο βιβλίο με τίτλο Η Μάχη των Αδελφών του Robert Lacey. Δημοσιεύθηκε πριν ο Χάρι και ο Μέγκαν παραχωρήσουν την πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό.

Μιλώντας στο Newsweek, ο Lacey είπε ότι πιστεύει ότι ο Χάρι είναι ο μόνος που είναι πιθανότατα έτοιμος να παραδεχτεί λάθη και να εκφράσει μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του τα τελευταία δύο χρόνια - αλλά ισχυρίζεται ότι ενδέχεται να μην βρει ανταπόκριση, επειδή ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αισθάνονται «δικαιωμένοι» για τις αμφιβολίες που είχαν για τη σχέση του.

«Από τη μία πλευρά έχουμε τον Ουίλιαμ που δεν φαίνεται έτοιμος να παραχωρήσει τίποτα και από την άλλη πλευρά οι φίλοι μου λένε ότι ο Χάρι θα ήθελε να συμφιλιωθεί αλλά η Μέγκαν αντιδράει σε κάτι τέτοιο και αυτό είναι το ζήτημα».
Και συνεχίζει «Πρέπει σίγουρα και οι δύο πλευρές να πουν ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Είναι πολύ λυπηρό που η Μέγκαν δεν κάνει λίγο πίσω»

Γιατί δεν μπορεί να πει ότι έφταιγε η πίεση; Να πει κάτι τέτοιο «Είχα συνηθίσει αυτό το απίστευτα περίπλοκο σύστημα, ήμουν απλά έγκυος, δεν μπορούσα να κοιμηθώ». ...Ίσως, αναδρομικά, το παρατράβηξα λίγο» .

Η Μέγκαν δεν απασχολεί πλέον βασιλικό προσωπικό, ζει σε διαφορετική χώρα, το θέμα δεν είναι « ζωντανό», οπότε καλό θα ήταν να βρει έναν τρόπο να τα αφήσει όλα αυτά πίσω της, καταλήγει. Ο ίδιος κάνει λόγο για πιθανή συμφιλίωση την ώρα που για κάποιους κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο.

Σύμφωνα με τον βιογράφο Hugo Vickers, οποιαδήποτε απόπειρα επανένωσης στο Λονδίνο σημαίνει οτι ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να απαντήσει γι 'αυτό όταν επιστρέψει στη σύζυγό του στην έπαυλη των 11 εκατομμυρίων λιρών στο Moντεσίτo της Καλιφόρνια.

«Δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε, μιλώντας στην Express για τη δυνατότητα των αδερφών να επιδιορθώσουν τη σχέση τους. «Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση και δεν νομίζω ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιωθεί η σχέση τους αυτήν την εβδομάδα»

Ο Χάρι άλλωστε όπως λέει επηρεάζεται τόσο βαθειά από τη σύζυγό του που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει κάτι που εκείνη δεν εγκρίνει.

Ο βασιλικός βιογράφος, ο οποίος δεν πιστεύει ότι θα παρέμβει ο Πρίγκιπας Κάρολος, είπε ότι τα αδέλφια μπορεί να μιλήσουν μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου, αλλά το ζεύγος Σάσεξ oυσιαστικά δεν θέλει κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να θυμάστε ότι ο Χάρι πρέπει να επιστρέψει στη γυναίκα του στο Λος Άντζελες. Αν αρχίσει τις συμφιλιώσεις, θα του πάρει το κεφάλι, έτσι δεν είναι;»

Όπως και να χει η ένταση μεταξύ των αδελφών θα κλέψει την παράσταση από την τελετή στη μνήμη της Νταϊάνα την Πέμπτη, καθώς τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στους δύο πρίγκιπες, γράφει η Daily Mail.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει από τις 15 Ιουλίου σε εστίαση, κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα