ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι ταξιδεύει και αναβιώνει σκηνές δημοφιλών ταινιών - Μοναδικές εικόνες

Ζευγάρι ταξιδεύει και αναβιώνει σκηνές δημοφιλών ταινιών - Μοναδικές εικόνες

Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να ταξιδεύουν συνεχώς και να βρίσκουν τα ίδια ρούχα με τα κουστούμια των ταινιών

Μετά από πολλά μεγάλα ταξίδια μαζί ως ζευγάρι, ο Robin Lachhein και η Judith Schneider, και οι δύο από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ήθελαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό για τις επόμενες διακοπές τους.

Αφού συζήτησαν διάφορες πιθανές ιδέες, βρήκαν κάτι που τους ενθουσίασε και τους δύο. Επέλεξαν να αναβιώσουν κινηματογραφικές σκηνές από αγαπημένες και δημοφιλείς ταινίες και σειρές.

Ο 32χρονος Robin Lachhein και η 31χρονη Judith Schneider, είναι μαζί 11 χρόνια και δηλώνουν ενθουσιασμένοι που το... ασυνήθιστο χόμπι τους κερδίζει τέτοια προσοχή, ειδικά επειδή δεν σχεδίαζαν ποτέ να μοιραστούν τις φωτογραφίες με τον κόσμο.

Από την ταινία P.S. I love youInstagram

«Αρχικά θέλαμε απλώς να τραβήξουμε τις φωτογραφίες για το σαλόνι μας, έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε υπέροχες αναμνήσεις από τα σημεία που έχουμε επισκεφτεί», είπε ο Lachhein στο CNN Travel. «Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντέδρασαν σε αυτές τις εικόνες».

«Όταν έρχονταν φίλοι μας στο σπίτι νόμιζαν ότι έχουμε κάνει photoshop και εκστασιάστηκαν όταν έμαθαν ότι είχαμε ταξιδέψει σε όλα αυτά τα μέρη και είχαμε βρει την αντίστοιχη γωνία στο μέρος όπου γυρίστηκαν οι διάφορες σκηνές», είπε το ζευγάρι. Πλέον, στο Instagram βλέπουν τις φωτογραφίες τους περισσότεροι από 40.000 ακόλουθοί τους.

«Την πρώτη φορά που επιχειρήσαμε να αναβιώσουμε κινηματογραφική σκηνή, το 2014, ήταν να γυρίσουμε στιγμιότυπο από το "Mission Impossible". Είχαμε βρει την κατάλληλη γωνία, ωστόσο, αναγκαστήκαμε να τα παρατήσουμε όταν έπιασε δυνατή βροχή», λένε ο Robin και η Judith. Έτσι αναγκάστηκαν να κάνουν τη λήψη την επόμενη ημέρα. Ευτυχώς κατάφεραν τελικά να πάρουν τη λήψη που χρειάζονταν και σύντομα άρχισαν να προγραμματίζουν τα επόμενα ταξίδια αναβίωσης δημοφιλών ταινιών.

Το νεαρό ζευγάρι έχει ήδη αναβιώσει περίπου 100 σκηνές ταινιών και ετοιμάζονται για νέα ταξίδια.

Στο προφίλ στο Instagram, Secret Famous Places, θα βρει κανείς σκηνές από τις ταινίες «Thelma and Louise», «Mission Impossible», «The Hunger Games», «Eat, pray, love», «The devil wears Prada», «Game of Thrones», αλλά και από το «Downton Abbey».

Μία από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις τους είναι η αναβίωση της σκηνής από το «Forrest Camp» στο Monument Valley, όπου μία ομάδα ταξιδιωτών που βρήκαν στο διάβα τους, μπήκε στο φόντο της λήψης τους.

Από την ταινία «Forrest Camp»Instagram

Όπως εξηγούν, η έρευνα που κάνουν πριν μεταβούν στο σημείο δεν είναι εύκολη, ενώ ο προορισμός τους δεν καθορίζεται από τη σκηνή που θέλουν να αναβιώσουν. Πρώτα επιλέγουν τη χώρα ή την πόλη και έπειτα προχωρούν στην αναζήτηση της λήψης. «Κάνουμε μεγάλη έρευνα στα Google Maps, αλλά και επιτόπια. Πολλές φορές μας έχουν βοηθήσει ντόπιοι, που είναι περήφανοι για τα γυρίσματα που έγιναν στον τόπο τους».

Όσο για το πώς βρίσκουν τα ίδια ρούχα με τα κουστούμια των ταινιών ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν χρηματοδότες και ό,τι κάνουν είναι από δικούς τους πόρους. Άλλωστε, δηλώνουν ότι δεν βιοπορίζονται από αυτό και δεν βγάζουν χρήματα από τις φωτογραφίες τους.

Από την σειρά Casa de PapelInstagram

«Προσπαθούμε πάντα να χρησιμοποιούμε πράγματα που έχουμε ήδη, ώστε να μην αγοράζουμε πολλά», λέει χαρακτηριστικά η Schneider, τονίζοντας πως έφτιαξαν ένα κολιέ από ένα κομμάτι χάλυβα για μια συγκεκριμένη σκηνή από το "Star Wars".

Προσπαθούν να αποφύγουν το Photoshop όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε οι φωτογραφίες να είναι μια πραγματική απεικόνιση της τοποθεσίας, αλλά παραδέχονται ότι περιστασιακά χρησιμοποιούν φίλτρα ή και αλλαγή χρωμάτων για να βελτιώσουν μια εικόνα.

Από τη σειρά Game of ThronesInstagram

Το ζευγάρι ελπίζει να επισκεφθεί το Λονδίνο τους επόμενους μήνες, καθώς και τη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία, όταν ξανανοίξουν τα διεθνή ταξίδια.

«Η λίστα [των τοποθεσιών] είναι μεγάλη», λέει η Schneider. «Νομίζω ότι θα περάσουμε αρκετά ακόμη χρόνια για να το κάνουμε αυτό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.