ΚΟΣΜΟΣ

To Twitter χάνει την «ασυλία» του για αυτά που ανεβάζουν οι χρήστες στην Ινδία

Twitter
AP

Το Twitter δεν προστατεύεται πλέον από τις ευθύνες για αυτά που ανεβάζουν οι χρήστες στην Ινδία.

Το Twitter δεν είναι πλέον απαλλαγμένο από την ευθύνη για αυτά που ανεβάζουν οι χρήστες στην Ινδία, καθώς ο αμερικανικός γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει συμμορφωθεί σε νέους κανόνες που τίθενται σε ισχύ στη χώρα, ανέφερε η ινδική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει το Reuters, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ανακοινώνει επίσημα ότι το Twitter χάνει την ασυλία του, μετά από επανειλημμένες επικρίσεις σε βάρος της εταιρείας για μη συμμόρφωση.

Η δημόσια αυτή αντιπαράθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες στις αμερικανικές εταιρείες πως θα δυσκολεύονται να δραστηριοποιηθούν εντός ενός αυστηρότερου, από άποψης κανόνων, περιβάλλοντος.

Το ινδικό υπουργείο Τεχνολογιών Πληροφορικής ενημέρωσε δικαστήριο στο Νέο Δελχί πως η μη συμμόρφωση του Twitter συνιστά παραβίαση του σχετικού νόμου, με αποτέλεσμα η αμερικανική εταιρεία να χάσει την ασυλία της, με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, με ημερομηνία 5 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή προέκυψε στο πλαίσιο υπόθεσης στην οποία χρήστης ο οποίος ήθελε να διαμαρτυρηθεί για δυσφημιστικά tweets στην πλατφόρμα και υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν συμμορφωνόταν στον νέο νόμο.

Το Twitter δεν προέβη σε σχόλια. Η εταιρεία στο παρελθόν είχε πει ότι καταβάλλει προσπάθειες για συμμόρφωση.

Οι νέοι κανόνες στην Ινδία τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του Μαΐου και έχουν στόχο τη ρύθμιση του περιεχομένου σε εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, έχουν ως σκοπό να τις αναγκάσουν να γίνουν πιο δεκτικές σε αιτήματα για ταχεία απομάκρυνση αναρτήσεων και διαμοιρασμό λεπτομερειών/ στοιχείων για τους αποστολείς μηνυμάτων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύψας: Χαμηλότερος από το 2020 ο κίνδυνος καραντίνας αλλά δεν είναι μηδέν