Αυστραλία: Σε κατάσταση συναγερμού για τον κυκλώνα Λούα

Newsroom Newsroom

Αυστραλία: Σε κατάσταση συναγερμού για τον κυκλώνα Λούα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί σήμερα πόλεις στην βορειοδυτική Αυστραλία, καθώς ο κυκλώνας Λούα, που τοποθετείται στην τέταρτη βαθμίδα της σχετικής κλίμακας, κατευθύνεται προς την ακτή ανάμεσα στο Πορτ Χέντλαντ και το Μπρουμ.

Μάλιστα πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα της χρονιάς που μπορεί να αναβαθμιστεί στη μέγιστη βαθμίδα της κλίμακας που είναι η πέμπτη.

«Πολύ καταστροφικοί άνεμοι έως και 250 χιλιομέτρων ανά ώρα προβλέπονται κοντά στον πυρήνα του κυκλώνα καθώς αυτός θα διασχίζει την ακτή, ενώ η ταχύτητα κάποιων ανέμων μπορεί να φτάσει τα 180 χιλιόμετρα ανά ώρα πάνω από το εσωτερικό της ανατολικής Πιλμπάρα, συμπεριλαμβανομένου του Μαρμπλ Μπαρ απόψε», επεσήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η Πιλμπάρα είναι μια περιοχή ζωτικής οικονομικής σημασίας για την Αυστραλία καθώς έχει ορυχεία σιδήρου και βρίσκεται 700 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, πρωτεύουσας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.

Οι επιχειρήσεις θαλάσσιας μεταφοράς όπως και εξόρυξης έχουν ανασταλεί. Επίσης οι πτήσεις στην περιοχή έχουν ματαιωθεί και ο κύριος αυτοκινητόδρομος ανάμεσα στο Μπρουμ και το Πορτ Χέντλαντ έχει κλείσει, όπως άλλωστε και το λιμάνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved