ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός-εκτελεστής 9 παιδιών στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός-εκτελεστής 9 παιδιών στο Αφγανιστάν

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα τεθεί ο λοχίας του αμερικάνικου στρατού, Robert Bales που αναγνωρίστηκε ως ο υπεύθυνος της δολοφονίας 16 άμαχων Αφγανών.

Μάλιστα, μεταξύ των θυμάτων της ειδεχθούς δολοφονίας είναι και εννέα παιδιά.

Ο 38χρονος στρατιώτης, ο οποίος έφτασε σε ένα κέντρο κράτησης στο Κάνσας την Παρασκευή το βράδυ, ήταν στο Αφγανιστάν από το Δεκέμβριο.

BALES1

Ο Bales, βετεράνος πια στρατιωτικός, λέγεται ότι έχει επηρεαστεί από διάφορα είδη στρες που προκύπτουν από τη διαμονή του στο Αφγανιστάν, το γάμο του, καθώς και από το γεγονός που είχε δει το πόδι ενός φίλου του να καίγεται μια ημέρα πριν από τη σφαγή.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο πατέρας δύο παιδιών από το Οχάιο, εικάζεται ότι ήταν μεθυσμένος την στιγμή της εκτέλεσης των άμαχων Αφγανών.

BALES2

Επίσης, έπασχε από μια τραυματική βλάβη του εγκεφάλου, ωστόσο αυτό δεν θεωρήθηκε αρκετό προκειμένου να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Να σημειωθεί ότι ο Bales είχε σταλεί από τον αμερικάνικο στρατό στο Αφγανιστάν, έτσι ώστε να συμμετάσχει σε άσκηση κατάρτισης που αποσκοπούσε στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και Αφγανών.

BALES3

Η φωτογραφία του λοχία είχε ήδη διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, προτού δημοσιευτούν τα στοιχεία του.

BALES5