ΚΟΣΜΟΣ

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Τουρκία: Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 30% σε μια εβδομάδα

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Τουρκία: Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 30% σε μια εβδομάδα
AP Photo

Κορονοϊός: Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε μία εβδομάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων την 1η Ιουλίου, ενημέρωσε χθες ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο κ. Κότζα παρότρυνε μέσω Twitter τους συμπολίτες του να τηρούν τα μέτρα προστασίας στη διάρκεια της τετραήμερης εορτής της θυσίας (Έιντ αλ Άντχα), η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την 23η Ιουλίου.

Το υπουργείο ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 50 ασθενείς με την COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στους 50.604 νεκρούς ως εδώ από την 11η Μαρτίου 2020.

Το ίδιο διάστημα, διαγνώστηκαν 7.667 κρούσματα του SARS-CoV-2 (επί συνόλου 226.513 τεστ), αυξάνοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στις 5.537.386.

Αφότου άρχισε στην Τουρκία εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης, τη 14η Ιανουαρίου – αξιοποιείται κυρίως το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac Biotech – έχουν λάβει μια δόση πάνω από 39 εκατομμύρια πολίτες, ενώ πάνω από 21 εκατ. έχουν λάβει τη δεύτερη. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από τις τουρκικές αρχές κάπου 63,68 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων τρίτων, ενισχυτικών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τόλης Βοσκόπουλος: Το συγκινητικό δώρο που θα κάνει στην κόρη του μετά θάνατον