ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Υποχρεωτικό από τις 6 Αυγούστου το «πράσινο πιστοποιητικό» λόγω αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού

Ιταλοί με μάσκες στο Κολοσσαίο
Ιταλοί με μάσκες στο Κολοσσαίο
ΑΡ

Η Ιταλία φέρνει στο προσκήνιο το πιστοποιητικό Covid-19 εν μέσω της αύξησης των λοιμώξεων

Περίπου οι μισοί από τους Ιταλούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως – πολλοί ωστόσο χάνουν τα ραντεβού τους λόγω της καλοκαιρινής περιόδου των διακοπών.

Η Ιταλία εισάγει ένα υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 6 Αυγούστου και γίνεται η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ανακοινώνει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από χώρους, όπως είναι οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, οι κινηματογράφοι και τα γυμναστήρια.

Ωστόσο, μετά από διαφωνίες εντός του κυβερνώντος συνασπισμού, το υγειονομικό «πάσο» δεν θα απαιτείται για τις μεταφορές.

Ο ιός αυξάνεται και πάλι στην Ιταλία, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα». Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διπλασιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, με περισσότερες από 5.000 λοιμώξεις να αναφέρονται την Πέμπτη.

Περίπου οι μισοί Ιταλοί έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως - αλλά η περίοδος των διακοπών αποθαρρύνει ορισμένους να κλείσουν ραντεβού, λέει ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη.

Η Ιταλία επιβεβαίωσε περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια μολύνσεις από την αρχή της επιδημίας, και σχεδόν 128.000 θανάτους από κορονοϊό.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι καταδίκασε τους δεξιούς πολιτικούς που αποθαρρύνουν τους νέους από τα εμβόλια. Είπε ότι ισοδυναμεί με «έκκληση στους ανθρώπους να πεθάνουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτή είναι η αμοιβή σε γιατρούς - φαρμακοποιούς για εμβολιασμούς και κλείσιμο ραντεβού