ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα! 2.848 νέα ανακοίνωσε το Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός έχει σημάνει στην τοπική κυβέρνηση του Τόκιο, καθώς η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από τότε που άρχισε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα υπήρξαν 2.848 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από τότε που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι απλά ο μεγαλύτερος των πέντε τελευταίων ημερών, αλλά ο μεγαλύτερος από τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας επικρατεί μεγάλη ανησυχία, καθώς η αύξηση της διασποράς συνεχίζεται και τα προβλήματα αυξάνονται εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, τα νοσοκομεία της πόλης κάνουν ετοιμασίες, καθώς το προσεχές διάστημα αναμένεται να χρειαστούν περίθαλψη ακόμα περισσότεροι ασθενείς.

«Δεν είναι πρόβλημα τα κρούσματα»

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, πάντως, μιλώντας σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε καθησυχαστικός, απαντώντας πως «δεν είναι πρόβλημα» η αύξηση των κρουσμάτων. Παρ' όλα αυτά συνέστησε στους εργαζόμενους της πρωτεύουσας ν' αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και προτιμούν την τηλεργασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει πραγματικά η μετάλλαξη Δέλτα ως προς την πανδημία και την αντιμετώπισή της