ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες του κόσμου και η λίστα αναμονής - Πόσο κοστίζουν

Oι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο
Oι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο
CNN

Ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ Guinness -αυτή τη φορά για τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο- πρόσθεσε στη συλλογή του, το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Serendipity 3 που άνοιξε ξανά τις πύλες του στη Νέα Υόρκη, μετά το lockdown.

Το εν λόγω εστιατόριο κατέχει ήδη αρκετά παγκόσμια ρεκόρ, μεταξύ άλλων για τα πιο ακριβά μπέργκερ (295 δολάρια) και επιδόρπια παγωτού sundae (1.000 δολάρια), οπότε αν η ερώτηση είναι, «Θέλετε πατάτες με το πιάτο σας;» η απάντησή των πελατών είναι σίγουρα ένα ηχηρό «ναι».

Ακόμη και αν στοιχίζουν 200 δολάρια (!), όπως επιβεβαίωσε το βιβλίο των ρεκόρ Guinness που στις 13 Ιουλίου κατέγραψε και επίσημα τις τηγανητές πατάτες του Serendipity ως τις πιο ακριβές στη Γη.

«Το Serendipity είναι πραγματικά ένα χαρούμενο μέρος», δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής και σεφ Joe Calderone. «Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να γιορτάσουν, για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα της ζωής μερικές φορές». προσθέτει.

Οι «γκουρμέ πατάτες» που κέρδισαν το Ρεκόρ

Το «Crème de la Crème Pomme Frites»-όπως ονομάζεται το πιάτο- έχει ως βάση τις πατάτες Chipperbec. Αρωματίζονται - ή ζεματίζονται - σε ξύδι και σαμπάνια. Στη συνέχεια τηγανίζονται σε καθαρό λίπος χήνας, όχι λάδι, και όχι μία αλλά δύο φορές, οπότε είναι τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά.

Πασπαλίζονται με βρώσιμο χρυσό και αρωματίζονται με τρούφα και τέλος σερβίρονται σε μία κρυστάλλινη πλάκα, διακοσμημένη με ορχιδέες, λεπτές φέτες τρούφας και ντιπ τυριού Mornay. Η σος επίσης περιέχει έλαιο τρούφας, ένα σπάνιο εποχιακό μανιτάρι.

Όπως πολλά εστιατόρια, το Serendipity έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και οι ιδιοκτήτες του θεώρησαν πως οι «πατάτες πολυτελείας» θα ήταν ένας καλός τρόπος για να ανακοινωθεί η επιστροφή του. Και όπως φαίνεται το επικοινωνιακό «τρικ» απέδωσε. Υπάρχει μια λίστα αναμονής οκτώ έως 10 εβδομάδων για τις πατάτες.

«Ήταν ένας σκληρός ενάμιση χρόνος για όλους μας και πλέον πρέπει να διασκεδάσουμε», λένε οι εμπνευστές του πιάτου, προσκαλώντας τους Νεοϋρκέζους αλλά και τους τουρίστες να απολαύσουν τις πιο νόστιμες αλλά και πιο ακριβές τηγανητές πατάτες της ζωής τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση