ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Με κοντέινερ μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων κορονοϊού

Ταϊλάνδη: Με κοντέινερ μεταφέρονται οι σοροί των θυμάτων κορονοϊού
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της πανδήμιας του νέου κορονοϊού
AP Photo/Tassanee Vejpongsa

Το νεκροτομείο ενός νοσοκομείου στην Ταϊλάνδη, που έχει κατακλυστεί από σορούς θυμάτων Covid-19, άρχισε να μεταφέρει τους νεκρούς σε κοντέινερ-ψυγεία, καταφεύγοντας σε ένα μέτρο που τελευταία φορά είχε λάβει στο καταστροφικό τσουνάμι του 2004, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έξαρση της πανδήμιας του νέου κορονοϊού.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, στα 18.912 και ρεκόρ θανάτων, στους 178, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 597.287 και των θανάτων σε 4.857.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Thammasat, κοντά στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ, το νεκροτομείο, που μπορεί να υποδεχθεί έως 10 σορούς, διενεργεί συνήθως έως και επτά νεκροψίες-νεκροτομές την ημέρα. Όμως, λόγω του τελευταίου κύματος της πανδημίας Covid-19, τώρα πρέπει να διαχειρίζεται περισσότερα από 10 πτώματα την ημέρα.

«Δεν υπάρχει επαρκής χώρος, επομένως αγοράσαμε δύο κοντέινερ για να μεταφέρουμε εκεί τις σορούς», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Παρουχάτ Τορ-ουντόμ, διευθυντής του νοσοκομείου.

«Την εποχή του τσουνάμι, χρησιμοποιούσαμε κοντέινερ για να τοποθετήσουμε εκεί τις σορούς στις οποίες έπρεπε να γίνει νεκροψία προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όμως, δεν είχε χρειαστεί να το κάνουμε ξανά αυτό έως σήμερα», σημείωσε.

«Αυτό που μας στεναχωρεί πολύ είναι ότι δεν μπορέσαμε να βοηθήσουμε ανθρώπους, που πέθαναν λόγω έλλειψης πρόσβασης σε ιατρική φροντίδα», πρόσθεσε.

Στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ και των γύρω επαρχιών οι ελεύθερες κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας - Αρναούτογλου: Πότε αναμένονται οι πρώτες ανάσες δροσιάς... (pic)