ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνητής Άντριου Κουόμο «παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες»

Σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη: Ο κυβερνητής Άντριου Κουόμο «παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες»
O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες
AP/Office of the NY Governor

Νέα Υόρκη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέα για τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο - «Παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες»

«Φωτιά» ήταν για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας που ανακοίνωσε η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς σύμφωνα με την οποία ο Κουόμο «παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες».

«Η ανεξάρτητη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και, με αυτές τις πράξεις του, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και εκείνη της πολιτείας», διαβεβαίωσε η εισαγγελέας, διευκρινίζοντας πως μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν «πρώην και νυν» δημόσιοι υπάλληλοι της πολιτείας.

Η έκθεση της έρευνας αποδίδει στον Άντριου Κουόμο απρεπείς κινήσεις, «φιλιά και ανεπιθύμητες αγκαλιές», όπως και «ανάρμοστα σχόλια».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, ο κυβερνήτης και το προσωπικό του «προχώρησαν, επίσης, σε αντίποινα σε βάρος τουλάχιστον μίας υπαλλήλου επειδή κατέθεσε», επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου το γραφείο της εισαγγελέως.

«Εντέλει, η εκτελεστική ομάδα του κυβερνήτη ευνόησε ένα τοξικό περιβάλλον εργασίας, που κατέστησε πιθανή την παρενόχληση και ένα εχθρικό εργασιακό κλίμα», προστίθεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της έρευνας.

Σύμφωνα με τη Λετίσια Τζέιμς, εναπόκειται στον ίδιο τον κυβερνήτη να «βγάλει συμπεράσματα» από την έρευνα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν γνωρίζει εάν ο Κουόμο πρόκειται να παραιτηθεί, η εισαγγελέας απάντησε: «η απόφαση ανήκει στον κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η έκθεση μιλάει από μόνη της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες - Πύρινος εφιάλτης